Копенгаген даруватиме туристам безкоштовні екскурсії та обіди. Що для цього треба зробити
Фото: unsplash.com

Міське туристичне управління Копенгагена пропонує туристам безкоштовні обіди, каву, ба навіть екскурсії або квитки в музей за участь в екологічній ініціативі. 

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Про це йдеться на офіційному сайті управління.

Турист може отримати винагороду за дотримання екологічних звичок під час подорожі: обрати велосипед замість авто, збирати сміття, працювати в міському саду тощо.  

"У Копенгагені можна взяти напрокат велосипеди, щоб їздити містом без викидів, як місцевий житель. Копенгагенська водопровідна вода чиста та смачна, а у порівнянні з бутельованою водою залишає значно менший слід на навколишнє середовище. Допомога в прибиранні гавані покращує умови життя для тисяч людей, оскільки ви підтримуєте її як цінну рекреаційну міську територію", – зазначають в управлінні.

На сайті розміщена карта з 24 локаціями, де вказані завдання та відповідна винагорода. Наприклад, на локації GreenKayak турист може допомогти очистити гавань від сміття, а потім взяти каяк безкоштовно.

Пілотний проєкт CopenPay працюватиме у столиці Данії протягом 15 липня – 11 серпня.

До цього у данському місті Орхус запровадили систему використання багаторазових стаканчиків, завдяки якій вдалося уникнути появи близько 3000 контейнерів для сміття з одноразовими стаканчиками.