Мемуари Бориса Джонсона ''Unleashed''. Фото: Neil Hall/EPA

З початку продажів 10 жовтня книга колишнього очільника уряду Великої Британії Бориса Джонсона "Unleashed" ("Розв'язаний", або ж "Вивільнений. – Ред.) розійшлася накладом 42 528 примірників та стала бестселером тижня. Однак, за даними соціологічного опитування, лише чверть британців довіряють мемуарам. Про це повідомляє The Guardian.

У книзі йдеться про період життя Джонсона від посади мера Лондона, міністра закордонних справ і до прем'єра королівства. Джонсон розповідає також про вибори 2019 року, пандемію COVID, Brexit та інші важливі події політичного життя Великої Британії.

"Ми раді бачити "Unleashed" Бориса Джонсона як бестселер №1 цього тижня. Борис – письменник до мозку кісток, а його книга – це захоплива розповідь про останні бурхливі роки", – написали у видавництві HarperCollins.

Мемуари Бориса Джонсона випередили у продажах деяких посадовців Британії, особливо серед міністрів:

  • у 2019 році книгу колишнього премʼєр-міністра Девіда Кемерона "Для довідки" продали накладом у 20 792 примірників;

  • у 2024 році мемуари "Десять років на порятунок Заходу" прем'єрки Ліз Трасс, яка була на посаді лише місяць, – тільки 2 228 примірників.

Однак "Unleashed" не змогла перевершити успіх Маргарет Тетчер. Її мемуари "Роки на Даунінг-стріт", написані у 1993 році, розійшлися накладом у 120 000 примірників навіть без анонсу про початок продажів.