"Моє тіло – моє діло": Меланія Трамп у мемуарах розповіла про власні погляди, аборти й інші теми
Меланія Трамп. Фото: Brendan Smialowski

Меланія Трамп – дружина 45-го президента США перед днем виборів у США планує видати книгу мемуарів. The Guardian отримала доступ до ще неопублікованої збірки спогадів колишньої першої леді й поділилась деякими фрагментами оповіді. У своїх мемуарах Меланія Трамп розповідає, що підтримує право жінок на аборт та висловлює солідарність тим, хто бореться за репродуктивні права, а також зауважує, що не погоджується з деякими аспектами міграційної політики свого чоловіка, адже й сама є іммігранткою.

У мемуарах Меланія Трамп описала свою молодість у Словенії, модельне життя в Нью-Йорку, кохання до Дональда, а також торкнулась політичних тем.

"Важливо гарантувати жінкам автономію в ухваленні своїх рішень щодо народження дітей на основі власних переконань. Чому хтось інший, крім самої жінки, має право визначати, що їй робити зі своїм тілом? Фундаментальне право жінки на особисту свободу, на власне життя дає їй право перервати вагітність, якщо вона цього бажає. Обмеження права жінки вибирати, чи переривати небажану вагітність, — те саме, що позбавляти її контролю над власним тілом. Це переконання я пронесла із собою через усе своє доросле життя", — пише дружина Трампа.

Також колишня і можливо наступна перша леді США підтримує та захищає:

  • право жінок на аборт на пізніх термінах вагітності;

  • виступає за вимогу, щоб неповнолітні отримували згоду батьків перед тим, як позбутися небажаної вагітності;

  • також вона описала "законні причини, з яких жінка може вирішити зробити аборт";

  • висловила підтримку борцям за репродуктивні права.

"Гасло "Моє тіло — моє діло", як правило, асоціюється з жінками-активістками та тими, хто приєднується до сторони дискусії про вибір. Але якщо ви справді задумаєтесь про це, "Моє тіло — моє діло" стосується обох сторін — права жінки ухвалювати самостійні рішення щодо свого тіла, включно з правом обирати життя", – пише Меланія Трамп.

Точна дата виходу мемуарів Меланії Трамп наразі невідома. Втім відомо, що вартість одного екземпляра становитиме $40, а з автографом авторки книгу можна буде придбати за $75.