Ілюстративне фото. International Olympic Committee

Олімпійська чемпіонка подала до Федеративного суду Швейцарії на Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій (World Athletics), щодо встановлення нових правил. Суд відмовив в оскаржені. Про це повідомляє BBC.

Асоціація заборонила бігункам з високим рівнем тестостерону брати участь у забігах на дистанції від 400 м до 1,6 км без приймання спеціальних ліків. Альтернативою прийманню препаратів – участь у забігах на короткі дистанції. На думку представників World Athletics підвищений рівень природного тестостерону у бігунок дає їм перевагу у змаганнях.

"Я не хочу, щоб World Athletics змушували мене приймати препарати або заважали мені бути тою, ким я є", – говорить легкоатлетка.

У зв’язку з рішенням Федерального суду Семеня не зможе взяти участь у забігу на 800 метрів на Олімпійських іграх у Токіо у 2021 році.

Нагадаємо,що через зміну правил легкоатлетка, яка виграла олімпійське золото на дистанції 800 метрів у 2012 та 2016 роках, втратила шанс захистити свій титул чемпіонки світу у 2019 році.