Олімпійській чемпіонці відмовили в оскарженні справи, щодо нових правил World Athletics
Ілюстративне фото. International Olympic Committee

Олімпійська чемпіонка подала до Федеративного суду Швейцарії на Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій (World Athletics), щодо встановлення нових правил. Суд відмовив в оскаржені. Про це повідомляє BBC.

Асоціація заборонила бігункам з високим рівнем тестостерону брати участь у забігах на дистанції від 400 м до 1,6 км без приймання спеціальних ліків. Альтернативою прийманню препаратів – участь у забігах на короткі дистанції. На думку представників World Athletics підвищений рівень природного тестостерону у бігунок дає їм перевагу у змаганнях.

"Я не хочу, щоб World Athletics змушували мене приймати препарати або заважали мені бути тою, ким я є", – говорить легкоатлетка.

У зв’язку з рішенням Федерального суду Семеня не зможе взяти участь у забігу на 800 метрів на Олімпійських іграх у Токіо у 2021 році.

Нагадаємо,що через зміну правил легкоатлетка, яка виграла олімпійське золото на дистанції 800 метрів у 2012 та 2016 роках, втратила шанс захистити свій титул чемпіонки світу у 2019 році.