Фото: freepik

До Дня української писемності та мови 25 жовтня об 11:00 відбудеться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Авторка тексту, який цього року писатимуть українці, – письменниця Оксана Забужко. Читатиме його письменник, музикант і військовий Павло Вишебаба, про це повідомляє Суспільне Культура.

Радіодиктант транслюватимуть:

  • на хвилях Українського радіо та Радіо Культура;

  • наживо в ефірі телеканалу Суспільне Культура;

  • на YouTube-каналі Українського радіо;

  • на Facebook-сторінках Суспільного.

Торік участь у диктанті взяли майже пів мільйона людей та було надіслано 20 000 листів на перевірку. Дві українки написали диктант без жодної помилки, пʼять осіб з однією.

Оксана Забужко — українська письменниця та есеїстка. Найвідоміші твори: "Музей покинутих секретів", "Польові дослідження з українського сексу". Лауреатка таких премій: Національна премія України імені Тараса Шевченка (2019), Літературна премія Центральної та Східної Європи "Анґелус" (2013), "Книга року BBC" (2020).

Павло Вишебаба — військовий, поет, музикант та громадський діяч. Автор книги віршів "Тільки не пиши мені про війну".

Українці з 2000-го пишуть радіодиктант щороку. Кожного разу для цього замовляють унікальний текст. Торік авторкою була письменниця та перекладачка Катерина Калитко, а читав актор і режисер Олексій Гнатковський.