Фото: freepik

Робота з домашніми тваринами має безліч переваг, про що свідчать різноманітні дослідження. Так, собаки в офісі підвищують рівень щастя працівників, знімають тривогу, стрес та навіть заохочують робити здорові перерви. Дозволяючи домашнім тваринам проводити день зі своїми господарями, а не наодинці, власники допомагають їм жити повноцінно.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Фахівці з Mars "Better cities for pets" поділилися порадами, як краще організувати свій робочий простір для улюбленців, аби це не завдало дискомфорту, як вихованцю, так і колегам.

  1. Розпочніть з обговорення планів з командою та переконайтеся, що колегам поруч буде комфортно перебувати з вашим вихованцем. Якщо виникають занепокоєння – пропонуйте компроміси.

  2. Переконайтеся, що улюбленець знає базові команди та спокійно перебуває серед людей у публічних місцях.

  3. Перевірте, чи ваша домашня тваринка здорова та має всі необхідні щеплення, щоб упевнитися, що вона є безпечною як для колег, так і для інших тварин.

  4. Також переконайтесь, що ваше робоче місце безпечне та не містить предметів, що можуть завдати шкоди улюбленцю. Не залишайте його без нагляду та не дозволяйте самостійно пересуватися й бути в місцях, де є ймовірність завдати собі шкоди.

  5. Подбайте про зручне перебування та переконайтесь, що тварині комфортно в новій атмосфері і вона не відчуває тривоги.

  6. Обов’язково візьміть усе необхідне для відпочинку, наприклад, улюблені іграшки, корм, різноманітні ласощі, воду, лежанку чи ковдру для сну.

  7. Зверніть увагу на чистоту. Протягом дня заплануйте декілька прогулянок, щоб тварина сходила до туалету та мала змогу порухатись. Неодмінно після прогулянки приберіть за улюбленцем.

  8. Також слідкуйте за поведінкою тварини, аби ваш улюбленець не заважав іншим та був поряд з вами.