Фото: pexels.com

Якщо ви мрієте сісти на шпагат й не зашкодити собі, тоді ці тренування вам точно сподобаються. Але перед тим, як починати готувати себе до цього елементу, хочемо нагадати, що краще робити це повільно та послідовно.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

В Інтернеті можна знайти багато відео-уроків та тренерів, які обіцяють швидкі результати (сісти на шпагат за місяць), але вони навряд чи залишаться з вами надовго. Також такий темп для зовсім не готового для цього тіла підвищує ймовірність травмування. 

Тож ми починаємо повільно і з самого початку! Для зручності ви можете використовувати спеціальні блоки для йоги, на які можна спиратися, якщо у вас не вистачає гнучкості. Всі вправи треба виконувати обережно і повільно без різких рухів.

Ваші м’язи будуть боліти та тремтіти, і це нормально, але біль не повинна бути гострою. Якщо у вас виникло таке відчуття, бажано припинити виконувати вправу й повернутися у безпечне положення. Після цього краще скористатися спеціальними медичними препаратами, які допомагають при розтягненні. Якщо наступними днями больові відчуття будуть посилюватись, краще звернутися до лікаря.

Вправи для шпагату, початковий рівень 

 

8-хвилинний щоденний стретчинг, який допоможе сісти на шпагат

 

15-хвилинний щоденний стретчинг, який допоможе сісти на шпагат

 

12-хвилинний щоденний стретчинг, який допоможе сісти на шпагат

 

15-хвилинний стретчинг для шпагатів від балерини



Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.