Стретчинг для тих, хто мріє сісти на шпагат. Тренування для початківців
Фото: pexels.com

Якщо ви мрієте сісти на шпагат й не зашкодити собі, тоді ці тренування вам точно сподобаються. Але перед тим, як починати готувати себе до цього елементу, хочемо нагадати, що краще робити це повільно та послідовно.

В Інтернеті можна знайти багато відео-уроків та тренерів, які обіцяють швидкі результати (сісти на шпагат за місяць), але вони навряд чи залишаться з вами надовго. Також такий темп для зовсім не готового для цього тіла підвищує ймовірність травмування. 

Тож ми починаємо повільно і з самого початку! Для зручності ви можете використовувати спеціальні блоки для йоги, на які можна спиратися, якщо у вас не вистачає гнучкості. Всі вправи треба виконувати обережно і повільно без різких рухів.

Ваші м’язи будуть боліти та тремтіти, і це нормально, але біль не повинна бути гострою. Якщо у вас виникло таке відчуття, бажано припинити виконувати вправу й повернутися у безпечне положення. Після цього краще скористатися спеціальними медичними препаратами, які допомагають при розтягненні. Якщо наступними днями больові відчуття будуть посилюватись, краще звернутися до лікаря.

Вправи для шпагату, початковий рівень 

 

8-хвилинний щоденний стретчинг, який допоможе сісти на шпагат

 

15-хвилинний щоденний стретчинг, який допоможе сісти на шпагат

 

12-хвилинний щоденний стретчинг, який допоможе сісти на шпагат

 

15-хвилинний стретчинг для шпагатів від балерини



Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.