Фото: freepik

За результатами дослідження, науковці виявили, що лише 1 дитина з 10 у всьому світі спить достатню кількість часу, має необхідну фізактивність і проводить небагато часу в телефоні, про це пише MedicalXpress.

Вчені з Університету Вуллонгонга (UOW) та Університету Стірлінга обстежили понад 7 тисяч дітей віком від 3 до 4 років у 33 країнах світу.

Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), на добу діти у віці 3-4 років мають:

  • спати 10-13 годин;

  • проводити час з гаджетами менше ніж годину;

  • займатися фізактивністю щонайменше 180 хвилин, з яких 60 мають бути від середньої до високої інтенсивності.

"Раннє дитинство віком до 5 років є критичним віком для формування звичок на все життя. Проте більшість дітей не мають достатньої фізактивності, проводять занадто багато часу перед екранами", – розповів автор дослідження Кар Хау Чонг і додав, що активність, якісний сон важливі для загального розвитку дитини — як фізичного, так і розумового, емоційного, соціального.

Також вчені виявили закономірність, що у країнах з низьким та середнім рівнем доходу 16,6% дітей мають достатню активність, яка відповідає рекомендаціям ВООЗ. У той час, як у країнах з високим рівнем доходу тільки лише 14,4% мають достатню активність.

Найвищий показник спостерігається в Африці 23,9%. Діти мають якісний сон, достатню фізичну активність та мало часу проводять за гаджетами. Найнижчий показник — США 7,7%.