Кліп української виконавиці Onuka на пісню "Zenit" увійшов до списку претендентів на звання "Найкраще музичне відео" престижного міжнародного кінофестивалю ARFF Barcelona.

Про це повідомили на інстаграм-сторінці гурту.

"Створюючи відео на трек ZENIT, ми сподівались, що воно допоможе відкрити очі на красу навколишнього світу. Ми раді, що його оцінили закордоном і номінували на звання "Найкращого музичного відео" на міжнародному кінофестивалі ARFF Barcelona", – йдеться в дописі.

Меседж кліпу підтверджує і те, що сировиною для виготовлення костюмів стали понад 15 мішків речей, знайдених на київських секонд-хендах.

ZENIT – шостий офіційний кліп за шість років існування електро-фолк гурту. Зрежисував його саунд-продюсер ONUKA Євген Філатов, який також знімав кліпи ONUKA "Look", "Time" та "Misto". За сюжетом – казкові герої з гір, річок та полів під звуки трембіт, цимбал і телинок сходяться в спільному танку. Їхня єдність – і є присвятою красі навколишнього світу. У треку можна розчути чимало народних інструментів – цимбали, бандуру, дримбу, трембіту.