Виступ гурту Blooms Corda в Bel Etage 15 травня 2024 року. Фото: instagram.com/beletagemusichall

Після майже 10 років роботи концертний майданчик Bel Etage у Києві закривається. Про це в четвер, 19 серпня, повідомили представники закладу в Instagram.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

"Це все було неймовірно, але рано чи пізно закінчується. З великою вдячністю і любов’ю до всіх, хто заходив у гості — Bel’ Etage має попрощатися. Але, ці двері вже готові до нової, не менш крутої історії", — зазначили у дописі. 

Наразі деталі закриття не розкриваються. Втім, співрозмовник LIGA.Life, наближений до музичної індустрії, зазначив, що йдеться не про закриття Bel Etage, а про зміну назви концертного майданчика. 

Про це також пише "МУЗВАР". За інформацією видання, на локації Bel Etage відкриють новий майданчик Origin Stage, який, окрім офлайну, розвиватиме онлайн сторінки, зокрема, YouTube-проєкт та інші ініціативи. Новий заклад, в якому вже заплановані концерти на вересень і листопад, розташований за тією ж адресою, що й Bel Etage: вул. Шота Руставелі, 16а.  

"Саме там 1 вересня відбудеться перша офіційна подія — концерт Klavdia Petrivna, 2 вересня — запланований концерт МУР, а 1 листопада — перший київський сольник Анни Трінчер", — зазначає видання.

Доповнено об 11:00 22 серпня
В ексклюзивному коментарі для LIGA.Life засновник concert.ua Дмитро Феліксов розповів детальніше про зміни, які відбудуться в Bel Etage. За його словами, концертний майданчик продовжить свою роботу з новою назвою Origin Stage та новим фокусом: 

"Origin Stage — сучасний концертний зал в самому центрі міста. В центрі нашої уваги як визнані українські музичні виконавці, багато з яких вже давали свої сольні виступи на цій сцені так, та перш за все, нова хвиля. (...) Origin Stage зберігає попередню команду, яка сфокусована на тому, щоб кожний сольник ставав подією в житті артиста, а процес організації був для них легким, як прогулянка".

Дмитро Феліксов також додав, що усі події, заплановані в Bel Etage на осінь, відбудуться за графіком.

Водночас на серпень-листопад 2024 року в Bel Etage все ще запланована низка виступів українських виконавців. Про зміну їхнього місця проведення не повідомляється. 

"Заплановані виступи 22 серпня Артистки Чуприненко та 20 вересня "Очі в Очі" відбудуться на цій локації", — розповів Максим Марко, концертний директор напрямку BB Booking лейбла Black Beats. 

Максим Марко

За його словами, компанія продовжить працювати на оновленій локації й буде очікувати подальших новин від власників Bel Etage. 

"Bel Etage — це назавжди легенда в історії Києва. Ми провели там багато успішних подій, зокрема, я організував перший із початку війни 2022 року благодійний концерт, де вперше виступили артисти нової хвилі, в тому числі з лейбла Black Beats", — додав Максим Марко.  

Як відомо, Bel Etage розпочав роботу у 2015 році й упродовж трьох років працював у форматі концертного майданчика та ресторану. У 2018-му його перезапустили як майданчик для проведення заходів. У приміщенні Cage L'Etage, розташованому на другому поверсі будівлі, відкрили інший заклад, а сам Bel Etage отримав нового керівника — концертного оператора Concert.ua.