Організатори музичної премії Греммі змінили правила вручення нагороди.

Про це повідомили на сайті премії.

Тепер номінантів визначатимуть усі 11 тисяч членів Національної академії звукозапису, яка є засновником Греммі.

Раніше список номінантів готували секретні комітети, в які входили від 15 до 30 представників індустрії. Вони відбирали артистів для "великої четвірки" номінацій: "Альбом року", "Пісня року", "Запис року" і "Найкращий новий артист".

Також організатори додали дві нові категорії: "Найкращий глобальний музичний виступ" і "Найкращий альбом Musica Urbana" (латинської урбаністичної музики).

І пообіцяли влаштувати переатестацію 90% експертів премії.

У листопаді минулого року співак The Weeknd заявив про упередженість та непрозорість визначення номінантів. І закликав музичну індустрію бойкотувати премію.

У 2020 році у нього вийшов альбом "After Hours", а його трек "Blinding Lights" став першою піснею в історії, яка протягом року трималась у верхній десятці американського чарту Billboard Hot 100. Проте музикант не потрапив навіть до списку номінантів Греммі – члени академії його просто проігнорували.

15 березня було оголошено переможців премії Греммі: найкращі пісні та альбоми року – список.

Довідково: Греммі – музична нагорода американської Академії звукозапису, що існує з 1958 року. Є однією із найпрестижніших нагород у сучасній музиці, яку можна порівняти із премією "Оскар" у кінематографі.