Премію Греммі вручатимуть за новими правилами. Без секретних комітетів

Організатори музичної премії Греммі змінили правила вручення нагороди.

Про це повідомили на сайті премії.

Тепер номінантів визначатимуть усі 11 тисяч членів Національної академії звукозапису, яка є засновником Греммі.

Раніше список номінантів готували секретні комітети, в які входили від 15 до 30 представників індустрії. Вони відбирали артистів для "великої четвірки" номінацій: "Альбом року", "Пісня року", "Запис року" і "Найкращий новий артист".

Також організатори додали дві нові категорії: "Найкращий глобальний музичний виступ" і "Найкращий альбом Musica Urbana" (латинської урбаністичної музики).

І пообіцяли влаштувати переатестацію 90% експертів премії.

У листопаді минулого року співак The Weeknd заявив про упередженість та непрозорість визначення номінантів. І закликав музичну індустрію бойкотувати премію.

У 2020 році у нього вийшов альбом "After Hours", а його трек "Blinding Lights" став першою піснею в історії, яка протягом року трималась у верхній десятці американського чарту Billboard Hot 100. Проте музикант не потрапив навіть до списку номінантів Греммі – члени академії його просто проігнорували.

15 березня було оголошено переможців премії Греммі: найкращі пісні та альбоми року – список.

Довідково: Греммі – музична нагорода американської Академії звукозапису, що існує з 1958 року. Є однією із найпрестижніших нагород у сучасній музиці, яку можна порівняти із премією "Оскар" у кінематографі.