Департамент охорони культурної спадщини вимагає зафарбувати мурал з Будановим на Подолі
Фото: @sestry_feldman

Мурал з очільником ГУР Кирилом Будановим на бічному фасаді будинку-памʼятки архітектури місцевого значення, вул. Введенська, 6, створено  самовільно. Про це повідомив Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

Будинок занесений до Державного реєстру нерухомих памʼяток України наказом Міністерства культури України від 29.12.2016 № 1273 (охоронний № 997-Кв). Згідно із Законом України "Про охорону культурної спадщини", використання будинку-памʼятки має відбуватись із найменшими змінами чи доповненнями. Це потрібно для того, щоб зберегти його елементи матеріальної автентичності, просторової композиції, елементи обладнання, упорядження, оздоби тощо.

Департамент видав приписи з вимогою привести фасад пам’ятки на вул. Введенська, 6 до належного стану. Слід відзначити, що Київ запропонує альтернативне місце в міському просторі, яке можна буде використати для реалізації цієї ініціативи.

У липні цьогоріч рішення Київради затвердило Порядок нанесення монументальних розписів у Києві, не допускається нанесення муралів на фасадах будівель, що є об’єктами культурної спадщини.