Філадельфія двічі на рік йтиме в тінь, щоб допомогти перелітним птахам

Філадельфія з 1 квітня затемнятиме хмарочоси двічі на рік, аби допомогти перелітним птахам безпечно добратися в теплі краї.

Про це пише News For Kids.

Місто долучається до програми Lights Out Philly – двічі на рік (з 1 квітня по 31 травня і з 15 серпня по 15 листопада) світло на багатьох будівлях міста вимкнуть або приглушать. 

Ініціатори Bird Safe Philly просять власників будівель і людей, що живуть в цьому районі, вимкнути все зовнішнє освітлення, яке не потрібно, з півночі до 6 ранку. 

Поки що в цьому візьмуть участь найвідоміші і найвищі будівлі міста. Серед них – One і Two Liberty Place, вежі Comcast і BNY Mellon Center.

Читайте також: 70-річна мама. У найстарішої пташки в світі вилупилося пташеня – фото

Видання пояснює, що багато видів птахів мігрують двічі в рік, збираючи сім'ю в одному місці в теплі літні місяці, перш ніж полетіти в більш тепле місце, щоб провести холодні зимові місяці. У північній половині світу багато птахи літають на північ влітку і на південь взимку в пошуках їжі і кращих умов.

Ці міграції важкі, і багато птахів вмирають на шляху. І якраз будівлі є особливою проблемою для перелітних птахів. Вікна можуть відбивати небо або гілки дерев, змушуючи птахів летіти прямо в скло.

Багато птахів мігрують ночами. Яскраві вогні міста додають ще один рівень складності, збиваючи з пантелику птахів, які зазвичай орієнтуються по зірках. 

У Філадельфії в жовтні минулого року за одну ніч було вбито тисячі перелітних птахів. Вважається, що більше 1000 птахів загинули в невеликому районі в центрі міста. Вчені до цих пір не впевнені, що було причиною трагедії, але, можливо, це було пов'язано з низькими хмарами над містом в той час.

Першу програму Lights Out запустили в Торонто (Канада) в 1993 році. З тих пір до неї приєдналися десятки інших міст, включаючи Нью-Йорк, Чикаго, Бостон.