Як 300 швачок ANDRE TAN шиють бронежилети та одяг для військових
Фото: Instagram @andre_tan_official

Війна з Росією змусила багатьох перекваліфікуватися на користь спільної перемоги. Український дизайнер Андре Тан замість елегантних жіночих суконь тепер шиє одяг для військових.

LIGA.Life поговорила з Анною Шепіловою, керівницею маркетингового відділу бренду ANDRE TAN, про ідею зародження та процес виробництва.

Перша допомога

Вторгнення Росії почалося в розпал лютневих морозів. Тому Андре Тан вирішив віддати 400 теплих жилетів, які вже були в наявності. 

Команда розмістила декілька оголошень у соцмережах. І жилети розподілили протягом першої години. Запити на теплий одяг продовжували надходити. 

Бренд миттєво вирішив продовжувати цільову допомогу військовим.

"Оскільки наша компанія спеціалізується на виробництві одягу, маємо багато зв‘язків з постачальниками та виробниками в Україні та поза її межами. То кому, як не нам, одягати захисників?" – додає Анна.

Далі – більше

Спочатку бренд шив спіднє, термобілизну та спальники. Саме це замовляли для військових в різних регіонах України.

У процесі довелося знаходити та адаптувати лекала під певні моделі. 

"Певну кількість матеріалу взяли з власних запасів. Але ж ми спеціалізувалися на вишуканих сукнях, а для військових потрібен одяг відповідного кольору. Тож доводиться шукати матеріали всією Україною", – розповідає керівниця.

У команді працюють близько 300 швачок залежно від обсягу партії. Щодня виробляють близько 500 одиниць, залежно від складності самого виробу.

"Ми вже відшили декілька партій теплого одягу, спіднього, жилетів та спальних мішків. У розробці – бронежилети та розвантажувальні жилети. На сьогодні відшили та передали в оборону понад 6000 одиниць одягу", – додає Анна.

Подальший асортимент формується за запитами та наявністю матеріалів. 

Як 300 швачок ANDRE TAN шиють бронежилети та одяг для військових
Фото: Facebook Andre Tan

Фінансове питання

Бренд закуповує тканини за власні кошти, а також за додаткові донати від небайдужих в соцмережах, друзів та активістів. 

"Усі інші витрати щодо пошиття та організації процесу виробництва бере на себе компанія ANDRE TAN", – додає Анна.

Складнощі

Найскладніший етап виробництва – логістика. 

"Іноді матеріали знаходять так далеко, що доводиться просити знайомих або волонтерів про допомогу з доставленням", – додає Анна. 

Готовий виріб доставляють через знайомих та волонтерів.

Читайте також: