"Малюк з доларом" з обкладинки альбому Nirvana подав до суду на гурт

Чоловік, якого в 1991 році зняли для культової обкладинки альбому "Nevermind" гурту Nirvana подав до суду на музикантів, пише Pitchfork, яке опублікувало документи позову.

30-річний житель Лос-Анджелеса Спенсер Елден звинувачує артистів у розповсюдженні дитячої порнографії.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин

Відповідачами в позові виступають спадкоємці покійного фронтмена гурту Курта Кобейна, басист Кріст Новоселич, барабанщики Дейв Грол і Чед Ченнінг, автор обкладинки Кірк Веддлі, дизайнер Роберт Фішер, а також звукозаписні компанії Universal, Geffen, Warner і MCA.

З кожного з відповідачів чоловік вимагає по 150 тисяч доларів компенсації збитку за поширення приватних матеріалів відверто сексуального характеру і примус до комерційних сексуальних дій у віці до 18 років, від яких учасники Nirvana і інші сторони продовжують отримувати матеріальну вигоду.

Спенсера Елдена зняли для обкладинки, коли йому було чотири місяці. Батьки Спенсера – знайомі фотографа Кірка Веддлі, який і запросив їх на зйомку. Тоді Спенсер отримав за своє фото $200. Але, за його словами, батьки не давали згоди на комерційне використання знімку. 

"Nevermind" вийшов у вересні 1991 року, ставши одним з найбільш продаваних музичних альбомів в історії. Обкладинка, де малюк під водою тягнеться за доларовою купюрою на гачку, залишається однією з найбільш впізнаваних у поп-культурі, її неодноразово копіювали і пародіювали.

І сам Елден неодноразово відтворював знімок в басейні з нагоди чергових ювілеїв "Nevermind" і навіть зробив собі татуювання на грудях з назвою альбому. 

Однак в 2016 році в інтерв'ю він говорив, що втомився бути знаменитістю з обкладинки. Також він стверджував, що раніше намагався зв'язатися з учасниками Nirvana, щоб отримати належне за обкладинку, але йому не відповіли.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин