Міністр спорту: Можливо, проводитимемо Юнацькі Олімпійські ігри в Україні – у 2028 році
Фото: Depositphotos.com

Про це Вадим Гутцайт розповів в інтерв'ю LIGA.Life.

"Провести Олімпійські ігри - це складно, для них у нас не буде вистачати усієї інфраструктури. Можливо, будемо проводити Юнацькі Олімпійські ігри. Зараз потрібно зрозуміти, що потрібно, щоб провести Юнацькі ігри. Потім прорахувати бюджет", - сказав міністр і додав, що Мінспорту лише починає опрацьовувати це питання і завершить не раніше, ніж за місяць.

За словами Гутцайта, Юнацькі Олімпійські ігри, на які ми, можливо, можемо претендувати, це зимою у 2028 році. За 7,5 років.

"Плануємо, що у нас будуть кращі умови, більше грошей. Якщо не ставити амбітні цілі, то навіщо тоді працювати? Олімпійські ігри 2030 року – це складніший, дорожчий проєкт, як і Літня Олімпіада - 2032 рік. Я вважаю, що через 10 років наша країна підніметься", - додав міністр.

Нагадаємо, що 14 вересня в інтерв'ю виданню Tribuna.com Вадим Гутцайт розповів, як Володимир Зеленський дав їм завдання прорахувати, скільки коштує провести Олімпіаду в Україні. 

"Дадуть нам Олімпіаду чи ні – це вже друге питання. Головне, що ми знову будемо будувати спортивні об’єкти, на яких потім будуть тренуватись українці", – розповідав міністр.

Повне інтерв'ю з міністром спорту читайте тут: Вадим Гутцайт: Немає сенсу виділяти бюджет на дитячі спортшколи. Є місцева влада, спонсори