Нові подробиці смерті відомого актора Метью Перрі
Метью Перрі. Фото: Rich Fury/Invision/AP

Лікар Марк Чавес, якого звинувачували в смерті актора серіалу "Друзі" Метью Перрі через вживання наркотиків, визнав себе винним. Про це повідомляє BBC.

У суді Лос-Анджелеса 54-річний Марк Чавес визнав себе винним у змові з метою розповсюдження хірургічного анестетика кетаміну (кетамін використовується для лікування депресії, тривоги та болю. – Ред.). Відомо, що він керував кетаміновою клінікою та продавав доктору Сальвадору Пласенсія таблетки з кетаміном, який своєю чергою постачав їх Перрі.

Лікар Чавес є одним із п’яти осіб, яких звинувачують у смерті актора. Він визнав, що отримав кетамін від своєї колишньої клініки та від гуртового дистриб’ютора за фальшивим рецептом.

Згідно із заявою прокурорів, помічник Метью Перрі, Кеннет Івамаса, працював із двома лікарями, щоб забезпечити актора кетаміном на понад $50 000 (2 055 000 грн. – Ред.) за кілька тижнів до його смерті.

За версією обвинувачення, двоє лікарів обмінювалися текстовими повідомленнями, обговорюючи скільки вони можуть стягнути з Перрі за препарати, в одному з яких було написано: "Цікаво, скільки заплатить цей придурок".

Визнання себе винним дозволяє Марку Чавесу зменшити термін ув’язнення за співпрацю в розслідуванні, проте йому все одно загрожує до 10 років тюрми.

54-річного Метью Перрі знайшли мертвим у джакузі на задньому дворі власного будинку. Посмертна експертиза виявила високу концентрацію наркотику "кетамін" у його крові, ця речовина стала причиною смерті Перрі.