Від ускладнень COVID-19 помер фітнес-блогер Дмитро Стужук. Це збурило соцмережі

Від ускладнень, спричинених коронавірусом, помер інстаграм-блогер Дмитро Стужук, чоловік блогерки Софії Стужук.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в інстаграмі.

Ще в день Софія писала про те, що в Дмитра сталася клінічна смерть, не витримало серце. І водночас, що COVID-19 "не небезпечний для здорових людей".

"Хочу відразу припинити всі чутки навколо нашої родини, які зараз розповсюджують. Я хочу, щоб ви розуміли, що COVID – не небезпечне захворювання для тих, хто абсолютно здоровий, але у Діми були проблеми з серцево-судинною системою і ускладнення пішло на серце", – пояснила вона.

"Його серце не впоралося, він вчора пережив клінічну смерть, йому запустили серце заново, але він досі, вже понад добу не приходить до тями. Його стан зараз дуже важкий", – додала блогерка.

Дмитро Стужук захворів на COVID трохи більше тижня тому.

Перебіг хвороби описував на своїй сторінці

Блогер став почуватися зле в Туреччині. Спершу в нього був лише легкий кашель та утруднене дихання. Після повернення він здав тест на коронавірус, який виявився позитивним.

Лікарі наполягали на госпіталізації, але, зрештою, Дмитро продовжив лікування вдома.

Користувачі соцмереж нагадали, що в березні цього року Софія Стужук у своєму Telegram писала, що вірус, на її думку, "штучно створений в 2015 році".

"Без сумніву, він минає не дуже приємно. Але небезпека відверто перебільшена. Він не набагато страшніший за звичайний грип, насправді", – писала вона.

Софія також неодноразово пропагувала у своєму інстаграмі деякі небезпечні речі щодо здоров’я, зокрема, щодо домашніх пологів, споживання плаценти та відмови від вакцинації. П’ять з них видання MediaSapiens розбирало разом з лікарем, акушером-гінекологом.

Станом на жовтень 2020 року, 25-річна Софія, за даними агентства "22nd floor", має найбільше підписників в українському Instagram. Її читає понад 5 млн людей. Дмитро Стужук мав 1 млн підписників. Теми їхніх сторінок – сім'я, стосунки, здоровий спосіб життя та спорт.