Прототипом нової ляльки Barbie стала медик-доброволець, нардепка Яна Зінкевич

До серії ляльок "Barbie: Пані України" в образі відомих українок увійшла лялька Яни Зінкевич – волонтерки, депутатки, засновниці медичного батальйону Госпітальєри.

Цією новиною поділилася сама Зінкевич на своїй фейсбук-сторінці.

"Нещодавно мене запросили стати моделлю... для легендарної ляльки Barbie. Відчуття фантастичні! Колись, малечею, я мріяла про нову ляльку Barbie, а тепер стала нею", – зазначила Зінкевич.

Авторкою ляльки є Анастасія Недолуженко. Вона зробила іграшку на інвалідному візку, у формі та з прапором України в руках.

Прототипом нової ляльки Barbie стала медик-доброволець, нардепка Яна Зінкевич
Лялька Яна Зінкевич. Фото: ntoshka-barbie.com.ua

Зазначимо, у цій серії є такі образи, як Княгиня Ольга, Анна Ярославна, Княжна Либідь, Леся Українка, Ольга Кобилянська, Квітка Цісик, Марія Заньковецька, Марія Примаченко, співачки Руслана Лижичко та Alyona Alyona. І про кожну з них та їхню діяльність є розписана історія. Всього в колекції наразі є 36 ляльок.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Instagram: тільки корисна інформація для українських родин

"Хлопчики та дівчатка повинні змалечку розуміти, що справжні цінності – це перш за все рівність, взаємопідтримка, право на недискримінацію та можливість обирати будь-яку професію, що відповідає твоєму справжньому покликанню", – написала Зінкевич.

Довідково: волонтерка, засновниця медичного батальйону Правого сектора – Госпітальєри – 20-річна Яна Зінкевич 5 грудня 2015 року потрапила в аварію поблизу Дніпропетровська. Її авто вилетіло з траси на слизькій дорозі і кілька разів перевернулося, Яна отримала переломи ребер, хребта та численні подряпини. Непритомну волонтерку доставили в обласну лікарню. Після стабілізації стану її на літаку доставили на лікування в Ізраїль, де 17 грудня її успішно прооперували.