Рецепт борщу з секретом від української пенсіонерки, що опублікував The New York Times

Рецепт борщу української пенсіонерки Ольги Габро з села Борщів, що на Житомирщині, опублікували в журналі The New York Times.

Про це пише Суспільне.

Матеріал про українську страву підготувала журналістка Марія Варенікова і фотографка Оксана Парафенюк.

Читайте також: Борщ потрапив до двадцятки найсмачніших супів світу за версією CNN

Зі слів Ольги Габро, секрет її борщу полягає в роздільному приготуванні частини інгредієнтів: першим вона готує бульйон з квасолею і картоплею, а тільки потім в іншому посуді – буряк і морква.

А в одну страву всі інгредієнти поєднуються уже перед подачею на стіл.

Рецепт борщу з секретом від української пенсіонерки, що опублікував The New York Times
Ольга Габро з газетою The New York Times. Фото: Марічки Варенікової

Варити борщ, за словами Ольги, вчила її мати, а рецепт дістався ще від прапрабабусі. Борщ вона варить в печі, хоча в будинку є газова плита.

У матеріалі The New York Times під назвою "У російсько-українському конфлікті відкривається новий фронт: борщ" йдеться про історію походження борщу та посягання росіян на привласнення цієї страви. В цьому ключі авторка розповідає і про боротьбу українського кулінара і телеведучого Євгена Клопотенко за встановлення над борщем "суверенітету", зокрема, через проведення культурних заходів, присвячених приготуванню борщу.

Після цієї публікації рецепт сім’ї Ольги Габро потрапив і до кулінарного артбуку письменниці, журналістки, дослідниці Євгенії Кузнєцової "Готуємо в журбі".

Разом з тим, випустили і романтичні листівки із кадрами з Габро та підписом: "Люблю тебе більше, ніж борщ моєї бабці".