В Австралії чоловікові пропущений апостроф у facebook-дописі може коштувати $180 000

В Австралії роботодавець подав до суду на працівника, звинувативши його в наклепі. Причиною став пропущений апостроф, пише The New York Times.

Агент з нерухомості Ентоні Задравіч у торішній фейсбук-публікації написав, що його колишній роботодавець Стюарт Ган не виплатив йому пенсійних відрахувань. 

"О, Стюарт Ган! Продає будинки в Перл-Біч за кілька мільйонів доларів, але не здатен заплатити своїм співробітникам за вислугою років. Ганьба тобі, Стюарт!", – написав Задравіч.

Але він пропустив у дописі апостроф в слові employees ("співробітники"). А мало бути слово employee's.

За темою: З Instagram-блогера хотіли стягнути 1,25 млн грн за невиконання рекламних зобов'язань

Через помилку склалося враження, що він говорить про безліч співробітників, а не тільки про себе. 

Через кілька годин чоловік видалив свій пост, але було вже пізно: Ган побачив публікацію і висунув позов про наклеп.

Минулого тижня суд австралійського штату Новий Південний Уельс дав справі хід. Він постановив, що відсутність апострофа в слові "співробітники" може свідчити не про один випадок невиплати, а про систематичні порушення з боку агентства Гана.

У суді зазначили, що процес може обійтися Задравічу в $180 000.

Експерти в області права зазначають, що для Австралії це не новинка. Тут позивачам часто присуджують великі суми за законом про наклеп.

У 2019 оскароносний актор Джеффрі Раш отримав $2 мільйони у справі про наклеп від компанії Руперта Мердока Nationwide News. Це була найбільша на той момент виплата одній людині в історії Австралії.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин