У Чернівцях покарали дитину, бо батьки не скинулися на подарунки. Але історія з хепі ендом

У Чернівецькому дитсадку вирішили покарати дитину за те, що її батьки не скинулися грошима на святкування 8 березня в групі. Фото ображеної дитини, яка самотньо сидить у стороні, прислали її батькові – Ігорю Лесько.

Про це він розповів у фейсбук-спільноті СтопХам Буковини.

Чоловік вважає, що фото зробили навмисно, аби показати, що його дитина покарана, повідомляє місцеве інформагентство ААС.

"Батьки збирали гроші на 8 березня. Привітали дівчаток. Мою дитину не привітали демонстративно. Можна було вивести її з групи, зателефонувати і сказати: "Заберіть дитину раніше", або ще якось вирішити цю ситуацію педагогічно", – сказав Лесько.

У Чернівцях покарали дитину, бо батьки не скинулися на подарунки. Але історія з хепі ендом
Фото: з фейсбук-спільноти СтопХам Буковина

За його словами, батьківський комітет, який збирає гроші на подарунки ніяких чеків чи звітів не надають. На 8 березня збирали по 300 гривень.

"В минулі рази ми теж не здавали гроші, але запитували, скільки коштує подарунок, щоб не обділяти мою дитину. Але батьківський комітет каже, що їм потрібна конкретна сума, щоб привітати і вихователів. Я сказав, що не хочу їх привітати, хочу привітати тільки мою дитину. Мені відповіли, що ні, а, отже, ваша дитина залишиться без подарунка", – розповів Лесько.

Завідуюча дитсадка №42 Аліна Колибняк запевняє, що ніхто навмисно фото не надсилав батькам.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

"В дитсадку гроші ніхто не збирає. Все, що робить батьківський комітет, він робить на свій розсуд. Вони мають свої групи в соцмережах і там спілкуються. Їх ніхто ні до чого не зобов'язує", – сказала вона.

А в освітньому управлінні Чернівецької міськради заявили, що розбираються з ситуацією і чекають пояснень від працівників садка. Збір коштів у таких закладах заборонений, нагадала начальниця відділу дошкільної освіти міськради Ніна Вітковська. А привітати свою дитину можна і вдома, додала вона.

Натомість, за словами Сергія Осачука, керівника Чернівецької облдержадміністрації, дівчинка отримала подарунок від президента України.

У Чернівцях покарали дитину, бо батьки не скинулися на подарунки. Але історія з хепі ендом
Фото: Чернівецька ОДА

"Коли через черствість дорослих п’ятирічній Маргариті у садочку не дісталося на свято рівноправ’я жінок подарунка, це випадок для оцінки чернівецьких міських керівників", – написав Осачук.