Скандал у США. Члени шкільної ради думали, що вони самі на засіданні. Але їх почули батьки

У школі Північної Кароліни через непрофесійний інцидент у відставку пішов президент і три члени шкільної ради.

Про це повідомляє CNN.

Члени ради на віртуальному засіданні допустили зневажливі коментарі про батьків їхніх учнів. 

Схоже, вони думали, що розмова конфіденційна і ніхто ззовні у чат не потрапить. Утім батькам все ж вдалося увійти в систему для перегляду, про що не знали в шкільній раді.

На зібранні тодішній член правління Кім Біде запитав, чи вони самі в чаті, і почав обговорювати пост із соцмереж одного з батьків: "С*ка, якщо ти збираєшся зателефонувати мені, я тебе тр*хну".

Втрутилася тодішній президент правління Ліза Брізендин, додавши, що батьки "забувають, що по той бік постів, які вони пишуть, є справжні люди". 

Вона додала: "Дуже шкода, що вони чіпляються до нас, бо хочуть повернути своїх няньок".

Читайте також: У Британії школярам видали мізерні продуктові набори на тиждень. Історія набула розголосу

Тоді член правління Річі Масадас припустив, що деякі батьки хочуть, щоб їхні діти повернулися до школи, аби мати змогу курити марихуану вдома. 

Відеозапис цього діалогу виклав на Ютубі анонімний користувач.

Після цього керівництво оголосило про відставку у п’ятницю, 19 лютого. В листі, розісланому сім'ям округу, де була і заява учасників діалогу, йдеться про те, що вони йдуть, аби "допомогти полегшити процес загоєння".

"Ми глибоко шкодуємо про коментарі, які були зроблені на засіданні Ради на початку цього тижня", – йдеться в їх заяві. 

"Як довірені особи, ми розуміємо, що наш обов'язок – моделювати поведінку, якої ми очікуємо від наших студентів і співробітників, і наш обов'язок – зміцнити довіру до керівництва округу; наші коментарі розчарували вас в обох пунктах, і в зв'язку з цим ми просимо щиро вибачення", – йдеться в листі. 

Автор відеозапису в описі зазначив, що про зустріч було оголошено на веб-сайті ради директорів, який також надав інформацію для входу в систему. 

"Я увійшов на збори за кілька хвилин до того, як почав запис", – йдеться у пості. 

Член Асоціації батьків і вчителів OUESD Кеті Паттерсон заявила, що припущення Брізендин про те, що батькам потрібні тільки "няні", розлютило її. 

"Мені не потрібна няня, я – домогосподарка", – сказала Паттерсон, у якої двоє дітей – учні цієї школи.

У заяві для Mercury News Брізендин вибачилася, а свій коментар назвала легковажним. 

"Я виховую 10-річну дитину з особливими потребами, і під час цієї пандемії я тримаю його в будинку, а також відвідую дві роботи, щоб підтримувати свою сім'ю, що було для мене величезним стресом", – йдеться в її заяві. 

"Я страждаю від багатьох з тих речей, через які проходять батьки ... моє зауваження було безсердечним і недоречним, і я щиро шкодую про це", – сказала вона. 

Станом на неділю на сайті опікунської ради OUESD було п'ять вакантних місць. 

Тим часом президент Ради по утворенню округу Контра-Коста Аннетт Льюїс призначила себе і свого колегу-члена правління округу Контра-Коста Майка Максвелла в правління OUESD, допоки не оберуть нових членів шкільної ради.