Влада Сеулу дала вагітним жінкам дикунські поради. Але після критики передумали
Ілюстративне фото: depositphotos.com

В Південній Кореї обурені порадами, які уряд Сеулу дав вагітним жінкам.

Про це пише The Guardian.

Жінкам, які виношують дитину, "радять" забезпечити своїх чоловіків чистим одягом і достатньою кількістю їжі, поки вони знаходяться в пологовому будинку. 

Також на ранніх стадіях вагітності жінкам запропонували не відкладати роботу по дому, оскільки це допоможе їм підтримувати здорову вагу. А також тримати в полі зору одяг, який вони носили до вагітності, щоб це мотивувало їх "тримати форму".

Читайте також: Через COVID-19 в світі очікується незапланований бебі-бум

А також купити пов’язку для волосся, "щоб не мати розпатланий вигляд після народження дитини".

За повідомленням Korea Herald, правила опублікував міський інформаційний центр по вагітності та пологах, який відкрили в 2019 році. А контент контролювало Корейське товариство акушерства і гінекології. 

Як повідомляє південнокорейське інформаційне агентство Yonhap, правила нещодавно видалили у відповідь на критику.

"Вони все ще думають, що заміжні жінки – домогосподарки своїх чоловіків?", – запитав один користувач соціальної мережі, за словами Йонхап.

"Ближче до кінця вагітності важко навіть дихати, і вони чекають, що ми приготуємо нижню білизну і їжу для наших чоловіків?!", – цікавиться інша користувачка соцмереж. Влада міста заявила, що поради скопіювали з сайту міністерства охорони здоров'я, яке видалило його до недавнього фурору.