Безкоштовні трекери фізичної активності: ходьба, біг, велопробіг
Фото: depositphotos.com

Для пристроїв з системою Android:

1. Крокомір – безкоштовний лічильник кроків і калорій

Рейтинг у Google Play Market – 4,8/5.

Для підрахунку кроків крокомір використовує вбудований датчик руху навіть при виключеному GPS. Окрім цього, застосунок вказує на втрачені калорії, пройдену відстань та сумарний час, вашої пішої прогулянки. 

Перевага даного крокоміру – вам не доведеться платити додатково за окремі функції. Застосунок абсолютно безкоштовний. 

Важливо не забути натиснути кнопку "Старт" зранку та тримати телефон у кишені, в руках чи нарукавній пов’язці, щоб застосунок міг чітко підрахувати кількість кроків та витрачених калорій за цілий день. 

2. Біг

Рейтинг у Google Play Market – 4,7/5

Застосунок відстежує темп пробіжки, дистанцію, кількість спалених калорій та досягнення щоденної мети. Програма працює за допомогою функції GPS, яка відстежує маршрут вашого руху. 

Уся інформація про вашу фізичну активність зберігається. Так ви можете слідкувати за своїм власним прогресом, порівнюючи результати за тиждень, місяць та рік. 

Також за допомогою цього застосунку ви можете сформувати індивідуальну мету відповідно до індексу маси тіла. Програма буде фіксувати ваші результати і надсилати сповіщення про досягнення поставленої мети. 

3. Велосипед Trекер – Велокомп’ютер

Рейтинг у Google Play Market – 4,5/5.

Універсальний застосунок не тільки для людей, які люблять їздити на велосипеді, але й для бігунів та поціновувачів пішого туризму. 

Велокомп’ютер вимірює швидкість, відстань, висоту і актуальне розташування завдяки функції GPS. Окрім цього, застосунок фіксує ваші маршрути на карті і надає повну статистику спортивної діяльності. 

Також, вам надається інформація про час, темп, ухил і кількість витрачених калорій. Варто зазначити, що застосунок не використовує мобільні дані, лише функцію GPS.

Для пристроїв з системою iOS:

1. Pacer Pedometer & Step Tracker

Рейтинг у App Store – 4,9/5

Застосунок Pacer Pedometer не потребує фітнес браслету. Він працює за допомогою GPS. Так програма фіксуватиме кількість кроків та спалених калорій, а також маршрут, відстань та час вашої активності. 

Pacer Pedometer можна синхронізувати з додатком Apple Health та з пристроєм Apple Watch. Також у застосунку можна слідкувати за зміною ваги та кров’яним тиском.

А для отримання більшого заряду мотивації Pacer Pedometer пропонує створити індивідуальний план фізичної активності та щоденних цілей.

2. Running Distance Tracker Pro

Рейтинг у App Store – 4,9/5

Running Distance Tracker допоможе слідкувати за біговими тренуваннями та за вашими спортивними досягненнями.

Додаток відстежує відстань, час, середній та поточний темп, кількість втрачених калорій та частоту серцевих скорочень. Усі дані зберігаються у додатку Apple Health.

Також за допомогою функції GPS на карті фіксується ваш маршрут з усіма іншими параметрами бігу.

3. Micycle

Рейтинг у App Store – 4,6/5

Micycle фіксує усю інформацію про ваш велопробіг за допомогою функції GPS. Застосунок відображає швидкість (поточну, середню, максимальну), час, ухил та карту вашого маршруту. 

Якщо ви захочете зробити перерву та відпочити, велотрекер автоматично вмикає режим паузи.

Усі ваші маршрути та поїздки зберігаються в історії. Також за допомогою застосунку ви можете поділитися своїм маршрутом з іншими спортсменами через Twitter,  iMessage та електронну пошту.