Зміст:
  1. Культурно збагатитися
  2. Що послухати?
  3. Відкрити нове
  4. Що, де поїсти?
  5. Що подивитися?

Культурно збагатитися

"Фонд Алли Горської та Віктора Зарецького" і книгарня "Сенс" на Хрещатику запрошують на святкування 95-річчя Алли Горської.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Фіалки, котики, Алла Горська, серіали, кава і гриби  — все, що треба у вихідні
Фото: sens.in.ua

Тут чекає виставка картин Горської (раптом ви навесні так і не встигли відвідати виставку "Алла Горська. Боривітер" в Українському домі або ж хочете ще раз подивитись на унікальні зразки), а також зустріч із митцями-шістдесятниками, сучасниками Алли Горської, які поділяться своїми спогадами та історіями.

Де: книгарня "Сенс" на вул. Хрещатик, 34.
Коли: 22 вересня о 17:00.

Вхід: за реєстрацією та довільним внеском на підтримку діяльності "Фонду Алли Горської та Віктора Зарецького".

Документально-художня виставка "Харків – фортеця". 

Фіалки, котики, Алла Горська, серіали, кава і гриби  — все, що треба у вихідні
Фото: kyivcity.gov.ua

Тут поєднані інформаційні матеріали і художні твори про історичний та сучасний Харків. Це розповідь про людей, які щоденно демонструють неймовірну стійкість, продовжують жити, працювати та творити в надважких умовах.

Де:
"Київська фортеця" на вул. Госпітальна, 24-А.
Коли: до 6 жовтня, у вихідні з 10:00 до 18:00.
Вхід: вільний

В Українському домі триває виставка "Кола Сільваші". 



Для поціновувачів сучасного українського мистецтва ця експозиція – обов'язкова до перегляду. Вона познайомить із творчим доробком та непересічною особистістю одного з найвидатніших українських абстракціоністів.

Де: Український Дім на вул. Хрещатик, 2.
Коли: до 27 жовтня з 11:00 – 19:00.
Вхід: 50-100 гривень.

Що послухати?

Після благодійного туру США та Канадою ТНМК повертаються на київську сцену, щоб закрити літній сезон у затишній атмосфері.

Фіалки, котики, Алла Горська, серіали, кава і гриби  — все, що треба у вихідні
Фото: facebook.com/TNMKband

На концерті прозвучать нові треки з альбому "ВАТРА black". Також  гурт обіцяє виконати свої найпопулярніші хіти: "Гранули", "По барабану" та "Зроби мені хіпхоп".

Коли: 22 вересня о 17.00.
Де: V’YAVA на пр. Глушкова, 1.
Вхід: від 500 гривень

"Тартак: 20 років альбому. Музичний Лист Щастя" — особливий виступ гурту, де прозвучать усі 15 треків з альбому "Музичний Лист Щастя" та деякі хіти з перших двох альбомів. 

З травня 2022-го року лідер гурту Олександр Положинський служить у лавах ЗСУ і з дозволу керівництва інколи дає концерти. Кошти з цих виступів йдуть на потреби наших оборонців.

Де:
ATLAS на вул. Січових Стрільців 37-41.
Коли:
21 вересня, 19:00.
Вхід: від 800 гривень

Цими вихідними на даху ЦУМу чекають поціновувачів року. 

Фіалки, котики, Алла Горська, серіали, кава і гриби  — все, що треба у вихідні
Фото: concert.ua

Музикою легендарного британського гурту Queen можна насолодитися у суботу. А в неділю на літньому майданчику універмагу гратимуть пісні Coldplay та Imagine Dragons. 

Де: Дах ЦУМ на вул. Хрещатик, 38.
Коли: 21-22 вересня, 19:00.
Вхід: від 550 гривень.

Відкрити нове

Столична влада підготувала для киян та гостей кілька безплатних прогулянок містом.

 
У вихідні відбудуться екскурсії "Київ незламний" (адаптована для людей із порушеннями зору), "Київ: у вирі романтики", "Провулками київського Кудрявця" та "Святошинське намисто".

Коли: 21-22 вересня
Вхід: потрібна попередня реєстрація за посиланням

Квітучий вікенд у Будинку Природи — виставка понад 50 видів фіалок, серед яких і ексклюзивні сорти останніх років.

Кожен зможе отримати безплатні консультації та поради за доглядом сенполій в домашніх умовах та придбати супутні товари для вирощування фіалок. Відвідувачів пригощатимуть чаєм та кавою. 

Де: Будинок Природи, вул. Рогнідинська, 3.
Коли: 20-22 вересня, з 11:00 – 17:00.
Вхід: 30- 50 гривень.

Всесвітня виставка котів у парку "Перемога".



У програмі заходу конкурси для кошенят і дорослих котів і окремі змагання для кращих представників порід. На виставці можна буде придбати правильно вирощених, вихованих кошенят, що отримали необхідний ветеринарний догляд.

Де: вул. Князя Романа Мстиславича, 5; Парк Культури та Відпочинку "Перемога", концертно-танцювальний зал "Ровесник".
Коли: 21-22 вересня, з 11:00 – 18:00.
Вхід: 100- 150 гривень.

Що, де поїсти?

На артзаводі "Платформа" влаштовують фестиваль вуличної їжі "Давай на каву".

Тут будуть і кавові бренди, а також дотичні до кавової сфери виробники, які ширше розкриють погляд на каву для кожного відвідувача. Вуличну Їжу неможливо уявити без масштабного фудкорту — тут зберуться понад 40 унікальних учасників, кожен з яких запропонує гостям фестивалю різноманітні формати стритфуду на будь-який смак та бюджет.

А ще працюватиме маркет українських крафтовиків, де можна придбати прикраси, одяг, свічки та декор для дому від найкращих майстрів. В рамках фестивалю 21 вересня відбудуться поетичний перформанс від Дар’ї Лісіч, виступи Кажанни та Enleo, а 22 вересня виступить український неосоул гурт ADAM.

Де: Артзавод "Платформа" на вул. Якова Гніздовського, 1а.
Коли: 21-22 вересня.
Вхід: 200-250 гривень.

Для поціновувачів сезонного меню сімейний екопарк "Ясногородка" влаштовує фестиваль грибної страви.

На вогнищі просто неба готуватимуть ароматну грибну юшку та фірмову грибну печеню. Також можна буде спробувати хрусткі мініпироги, шашлик із грибним соусом, млинці з грибами, печериці на мангалі та азійську локшину з грибами шиїтаке. За хороший настрій відповідатиме ведучий із конкурсами та мініквестами. Працюватиме дитяча анімація.



Окрім смаколиків, екопарк пропонує завітати на квіткову виставку "Знаки Зодіаку", де представлені тисячі хризантем. Тут також є страусова ферма, зоопарк, дитячий парк розваг і ресторан, де вся їжа приготована з місцевих продуктів. 

Де: с. Ясногородка, вул. Підлісна, 32. Фастівський район, Київська область.
Коли: 21–22 вересня.
Вхід: день в екопарку 230-370 гривень.

Що подивитися?

У четвер, традиційно, оновилися афіші кінотеатрів. Якщо відкладаєте перегляд на вихідні, то можемо рекомендувати такі новинки: "Да Вінчі" — документальний фільм про Дмитра Коцюбайла, який воював під позивним "Да Вінчі". Унікальні кадри та спогади про воїна зібрав режисер фільму Володимир Сидько.

"Трансформери: Початок" — мультфільм, який розповість про походження Кібертрону, де народились Автоботи та Десептикони. Стрічка пояснює, чому виникло протистояння між Оптимусом Праймом та Мегатроном.

"Геллбой: Горбань" — чергова екранізація пригод Геллбоя, героя однойменної серії коміксів. Цього разу Ред потрапляє у закинуте село, де зловісний Горбань полює на людей — забирає їхні душі та підкорює їх собі.

Також продовжується показ документалки "Озброєні піснею", комедійного трилера "Великий маніпулятор" та фільму жахів "Не говори зі злом". Їх огляд ми публікували тут.

Багато цікавого підготували і стримінгові платформи. На Netflix виходить стрічка "Його три дочки", де головні ролі виконали Наташа Ліонн, Елізабет Олсен та Керрі Кун. Фільм розповідає про трьох рідних сестер, які живуть далеко одна від одної. Вони зустрічаються в Нью-Йорку, щоб піклуватися про свого хворого батька. Це драма, яка має чудові рейтинги та рецензії.

На HBO відбулася прем’єра восьмисерійного серіалу "Пінгвін". Дії у серіалі починаються через тиждень після нищівної повені, зображеної у фільмі "Бетмен". Готем у руїнах, у нетрях панує беззаконня, старі владні структури руйнуються. Але там, де інші бачать хаос, Оз Кобб, він же "Пінгвін", бачить можливість. Роль головного злодія залишилася за Коліном Фарреллом.

На Amazon Prime вийшов британський історичний драматичний мінісеріал "Дуже королівський скандал", який розповідає про особистий і професійний шлях журналістки Емілі Мейтліс, якій у 2019 році вдалося взяти скандальне інтерв’ю у принца Ендрю, герцога Йоркського.