Швидкий рецепт вечері: запечена яловичина з гарніром
Фото: pexels.com

Сьогодні ми вирішили запропонувати вам скуштувати запашної та соковитої яловичини з гарніром на ваш вибір. Якщо ви візьмете один більший шматок, правила приготування не зміняться, тільки треба буде довше запікати. Потім таку яловичину можна тонко нарізати та використати для смачного сендвіча наступного дня.

Інгредієнти:

  • 2 шматки стейкової яловичини (по 200 г кожний);

  • 1 чайна ложка солі;

  • ¼ чайної ложки чорного перцю;

  • ½ чайної ложки часникового порошку;

  • 1 столова ложка оливкової олії;

  • 1 ½ чайної ложки вершкового масла.

  Як приготувати.

  1. Розігрійте духовку до 205 градусів. 
  2. Застелить деко пергаментом для випічки.
  3. Стейки посоліть, поперчіть, обваляйте у часниковому порошку й залиште "відпочивати" бажано на дерев’яній дошці хвилин на 10–15.
  4. Встановіть велику сковороду на сильний вогонь і додайте олію та вершкове масло. Як тільки масло розігріється, додайте стейки. Підсмажуйте шматочки яловичини протягом 1 хвилини з однієї сторони. Переверніть на іншу й залиште стейки на 45 секунд довше.
  5. Перекладіть яловичину на деко й відправте на 9–12 хвилин у духовку запікатися при температурі 205 градусів.
  6. Готові стейки покладіть ще трішки відпочити на дерев'яну дошку, накривши фольгою, й подавайте до столу.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

У якості гарніру можна використати улюблену страву, але найчастіше під таку яловичину добре йде запечена картопля або овочі-гриль. До речі, картоплю також можна обваляти в улюблених спеціях або запекти разом із травами та часником.

Також не обов’язково брати тоненькі шматки. Можна взяти досить великий шматок яловичої вирізки, обваляти її у солі й перцю, додати улюблених спецій (суміш трав, паприка, куркума тощо), змастити олією та обсмажити на розігрітій сковороді з кожного боку так, щоб утворилася скоринка. Це допоможе утримати м’ясний сік усередині, й зробить яловичину соковитою.

Цей шматок також відправляється у духовку запікатися при температурі 205 градусів хвилин 10–15. Потім температура знижується до 160 градусів, і яловичина продовжує відпочивати там же хвилин 20–30. Перевірка: надріжте м’ясо ножем – прозорий сік буде означати, що страва готова.

Обидва варіанти смакують добре й готуються дуже просто.

Смачного!