Підготуйте історії та запросіть собаку: 8 порад, як пережити новорічні свята у Zoom
Фото: pexels.com
Зміст:
  1. Створіть відповідний настрій
  2. Продумайте правила розмови
  3. Підготуйте цікаву розповідь
  4. Запросіть на вечірку домашню тварину
  5. Користуйтесь кнопкою Mute
  6. Спробуйте разом заспівати колядки
  7. Заздалегідь підготуйте причину закінчення розмови

Після невеликого ковтка свіжого повітря й чергового сплеску захворювань на ковід нам знову доведеться переходити в онлайн для спілкування, тож багато новорічних вечірок відбудеться у Zoom або Skype.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Для того, щоб не відчувати дискомфорт та зробити ці зустрічі якомога веселими та цікавими, видання The Guardian видало невеликий порадник, який допоможе вам зробити Zoom–вечірку як мінімум несподіваною.

Створіть відповідний настрій

Екран вашого ноутбука стане вікном у вашу душу в цей святковий сезон, тому скористайтеся можливістю зробити й зробіть те, до чого зазвичай не доходять руки – новорічний настрій! Приберіться, прикрасите кімнату та трохи пофантазуйте.

Спробуйте уявити своє життя трохи іншим. Таким, яким воно могло б бути: наповніть територію за собою товстими томами поезії, або хардкорними тренажерами, або єдиною рослиною, якій вдалося вижити у вашій квартирі понад тиждень.

Продумайте правила розмови

Коли у Zoom збирається понад троє людей, це може перетворитися або на базар, або не незручне мовчання. Щоб цього не сталося, буде корисним встановити кодекс поведінки. Наприклад, оберіть ведучого, який спочатку розповідає всім, що він робив, а потім передасть естафету іншій людині. Й так далі, поки всі не скажуть всім іншим, що вони робили останнім часом.

Підготуйте цікаву розповідь

Враховуючи колективну нудьгу й те, що у часи пандемії коронавірусу ми позбавлені можливості подорожувати й ходити разом на цікаві фільми у кіно або на концерти, може бути корисним підготуватися й знайти цікаву тему заздалегідь. 

І якщо у вас насправді нічого не відбувається, тоді запросіть на зустріч друзів, які живуть у якомусь цікавому місці або країні. 

Запросіть на вечірку домашню тварину

Більшість собак та котів не підозрюють про пандемію й можуть внести чудовий настрій у ваш чат в Zoom. Домашні тварини – це завжди мило, весело та несподівано! 

Користуйтесь кнопкою Mute

Згодом, коли теми про погоду та останні стрижки закінчаться, можуть початися розмови на гострі теми – політика, теорії змов тощо. Якщо ви знаєте, що серед ваших друзів є хтось, хто дуже емоційно реагує на таке, скористайтеся кнопкою mute. Але обов’язково переконайтеся, що вона не являється хостом (адміном чату).

Спробуйте разом заспівати колядки

Та почастувати один одного віртуально. Можна поділитися на групи й вирішити, хто до кого заспіває першим. Або ви можете розповісти якусь цікаву різдвяну історію або байку й отримати за це частування. 

Заздалегідь підготуйте причину закінчення розмови

У часи ковіду ви не можете сказати, що вам вже треба бігти – всі сидять по домівках. А якщо ви дуже ввічливий, розмова може ніколи не закінчитися. Тож підготуйте вагому причину заздалегідь – це може бути приготування складного рецепта з жорсткими часовими рамками (пообіцяли приготувати для родини) або розмова з кимось зі стареньких родичів, яким ви не можете відмовити.

Тож вигадуйте, експериментуйте, вносить яскраві барви у карантинне життя та ділиться радістю та своїми фантазіями з близькими! Та головне – не забудьте запросити собаку!

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин