П’ять ознак того, що вашому тілу потрібна йога
Фото: pexels.com

Іноді за купою роботи та інших справ ми не помічаємо сигналів SOS, які посилає нам наше втомлене тіло. Але є кілька чітких ознак, які точно вказують на те, що вам слід хоча б спробувати йогу.

Ознака № 1. Ви погано спите

П’ять ознак того, що вашому тілу потрібна йога
Поганий сон, imgur.com

Ваш розум мчить крізь абсолютно некеровані думки. Ви або не можете заснути, або просинаєтесь вночі, і через це відчуваєте втому день у день. Для міцного та здорового сну мозок потребує звільнення, а до йоги входить й медитація, яка допомагає очистити свідомість та звільняє від думок, які заважають відпочинку та релаксації.

Ознака № 2. Вам важко стримувати роздратування

П’ять ознак того, що вашому тілу потрібна йога
Роздратування, imgur.com

Ви надмірно емоційно реагуєте на все. Реакції абсолютно не відповідають ситуації, і коли ви отямлюєтесь, розумієте, що кричите, плачете й не в змозі впоратися з емоційною лавиною. 

Така реакція є наслідком відсутності внутрішнього спокою та контролю. Йога заспокоює, знімає напругу і допомагає усвідомити, що все в нашому житті плинно й ніщо не є постійним.

Ознака № 3. Ви відчуваєте скутість у тілі

П’ять ознак того, що вашому тілу потрібна йога
Скутість, gifer.com

З моменту, як ви встаєте з ліжка, й до повернення туди ввечері ви постійно відчуваєте скутість у всьому тілі. Вам важко нахилятися, швидко перевертатися та дотягнутися до речей на верхніх поличках. Вам навіть думати боляче про те, щоб нахилитися вперед й дістати до підлоги.

Й чим старше ми стаємо, тим важливіше свобода руху та відсутність затисків у тілі. Йога працює на розтягнення м’язів і допомагає рухатися з більшою гнучкістю, витонченістю та спритністю.

Ознака № 4. Ви відчуваєте проблеми з диханням

П’ять ознак того, що вашому тілу потрібна йога
Дихання, imgur.com

Ви можете виявити, що не дихаєте кілька хвилин або дихаєте дуже поверхнево й іноді навіть задихаєтесь. Йога допомагає зосередитись на диханні, приділяючи пильну увагу глибоким вдихам і видихам.

Легені схожі на повітряні кулі, тому чим частіше ви включаєте глибоке дихання, тим більше вони зможуть розширюватися, щоб утримувати більше повітря. А великі легені дарують нам глибоке дихання, яке заспокоює розум.

Ознака № 5. Вам не подобаються інтенсивні тренування

П’ять ознак того, що вашому тілу потрібна йога
Інтенсивне тренування imgur.com

Якщо вам не подобається пітніти у тренажерній залі або ви відчуваєте дискомфорт на динамічних функціональних тренуваннях, але все одно хотіли б привести свою фізичну форму до ладу й покращити гнучкість, тоді йога – це точно те, що вам потрібно.

Серед різноманіття видів йоги ви точно зможете обрати те, що підходить саме вам, а якщо виникне бажання додати інтенсивності, завжди є аштанг-він’яса.