Три вправи для верхньої частини спини, які допоможуть позбавитися від болю в попереку
Фото: depositphotos.com

Існує безліч різних причин болю в попереку, але одна дуже неочевидна причина – проблеми у верхній частині  спини. За словами доктора Камерон Юен, проблема може бути в тому, що обмежена рухливість у верхній частині спини може призвести до компенсації та надмірного використання нижньої частини спини

Насправді наша верхня частина спини є невіддільною точкою зустрічі кількох різних важливих суглобів у тілі. Вона пов’язана з лопатками, ребрами, поперековим та шийним відділом хребта, тому, крім болю в попереку, обмежена рухливість грудного відділу хребта також впливає на ваш діапазон рухів у цих областях.

Перевірити це дуже просто – вам буде важко дістати речі з високих полиць, коли потрібно підняти руки вище голови.

На щастя, є кілька простих вправ, які можна робити вдома, які значно полегшують скутість і дають свободу обертання у різні боки верхньої частини спини.

Доктор Юен продемонстрував три з них у своєму відео на сторінці в Instgram. Спробуйте їх самі, дотримуючись наведених нижче вказівок, але якщо відчуваєте біль, обов’язково зупиниться.

Доктор Юен рекомендує робити один-два підходи по 15-20 повторень кожного руху.

Вправа № 1. Сядьте на п'яти в чотириножному положенні, з тасьмою навколо лопаток. Виконайте стандартну вправу Кішка-Корова. Не забувайте дихати!

Вправа № 2. Сядьте на п’ятки та покладіть руку за однойменне вухо й поверніться у бік так, щоб лікоть тягнувся до стелі. Намагайтеся підтримувати стабільність попереку під час обертання. Не забувайте дихати!

Вправа № 3. Лежачи на спині візьміть легку гирю обома руками, відштовхніть її від себе  над головою, приберіть одну руку й переверніться на бік, зігнувши коліно верхньої ноги до 90 градусів. Якщо ви почуваєте себе комфортно в цьому положенні, можете спробувати ускладнити завдання, тримаючи поперек рівним і розвернувшись животом майже до підлоги.

Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.