Сьогодні, о 5-й ранку, Путін оголосив війну Україні.

Російська техніка йде на прорив, завдає ударів ракетами та відправляє диверсантів, але українська армія стійко приймає бій, збиває літаки та палить танки окупантів.

Страх в умовах вторгнення – це нормально. Але українці в соцмережах теж не панікують. 

Зібрали їхні реакції на тлі подій:

"​​Я дуже зла. Страшенно. До такого ступеню, що перегризала би горлянки і душила б голими руками ворогів", – пише одеська активістка Зоя Казанжи.

KEEP CALM and FUCK you Russia. Соцмережі про вторгнення РФ в Україну
Знімок екрану. Фейсбук Зої Казанжи

"Тепер Росія завжди буде горіти в пеклі! Величезному пеклі, де не буде ніякого прощення та надії на порятунок. Ми не забудемо ніколи про ваш вчинок та бездіяльність вашого народу", – підкреслила у фейсбуці фахівчиня платформи dobro.ua Тетяна Пилипчук.

"Ранкова війна бадьорить краще, ніж ранкова кава. Маріуполь стоїть і ми стоїмо", – зауважила маріупольська активістка Діана Берг.

Політичний аналітик Інституту Євроатлантичного Співробітництва Володимир Горбач розповів, як проїхався Києвом, спостерігав зачинені аптеки та черги на заправках і до банкоматів. Водночас люди стривожені, але без паніки. "В розмовах по телефону заспокоюють одне одного. Здорова реакція. Ми переможемо", – наголосив Горбач.

Собачники столиці, наприклад, взагалі не піддавалися паніці – відстежували новини про вторгнення, вигулюючи домашніх улюбленців. 

"Київ. Зосереджена тиша… У парку на Дорогожичах лише численні собачники. Моя улюблена категорія стоїків. Ну, бо дощ, ожеледь, війна – а улюблене звірятко треба вигуляти. От і виходить, що між роздратуванням і любов'ю, лінощами і любов'ю, страхом і любов'ю – ми роками натреновані обирати любов", – зауважила журналістка Юлія Бориско

KEEP CALM and FUCK you Russia. Соцмережі про вторгнення РФ в Україну
Знімок екрану. Фейсбук Юлії Бориско

На це їй зауважили в коментарях: "Теж гуляв зі своїм. Прийшов до висновку, що собачники найменше піддаються паніці, тому будьте як собачники. Ну і звичайно, вірте нашим Збройним Силам".

Зоозахисник, засновник UAnimals Олександр Тодорчук розповів у фейсбуці, що його дідусь був росіянином. Тобто в його жилах тече чверть російської крові. 

"Сьогодні я хочу вийняти її з себе, віддати, спалити, забути. Зранку в житті моєї молодшої доньки з’явилась війна. Моя старша донька тремтячим голосом із іншої країни записує відео, в якому каже як сильно нас любить. І мені хочеться тільки одного: пригорнути дружину і доньок так сильно до себе, аби ми прокинулись від цього страшного сну. Сьогодні я відрікаюсь від чверті своєї крові. Пробач дідусю, впевнений ти мене зрозумієш. Тим більше із неба добре видно ці обстріли", – написав Тодорчук.

KEEP CALM and FUCK you Russia. Соцмережі про вторгнення РФ в Україну
Знімок екрану. Фейсбук Олександра Тодорчука

На думку народної депутатки Інни Совсун, сьогоднішній день, можливо, для багатьох стане найгіршим днем нашого життя. Однак, вона наголошує – ми його переживемо. Ми вистоїмо і переможемо.

"Вас може переповнювати паніка, розгубленість чи відчуття власної непотрібності. Але це не так. Ви — українці, ви важливі й потрібні. Кожен і кожна", – написала вона

KEEP CALM and FUCK you Russia. Соцмережі про вторгнення РФ в Україну
Знімок екрану. Фейсбук Інни Совсун

Тим часом військовий капелан Сергій Дмитрієв звернувся до підписників просто з Донбасу. 

Він зауважив, поки в містах нервують і штурмують банкомати, наші військові методично і професійно ціною власного життя захищають Україну – без паніки, без страху.

"Переказують всім привіт і просять штурмувати військомати. Просять згуртуватися, згадати часи Майдану, бути помічниками один одному. Діяти чітко і злвгоджено. А ще подбати про тих, хто зараз самотній, хворий, має інвалідність – купіть їм продукти, ліки, води. Заспокойте і розрадьте. Їжі стане на всіх. А проявити людяність і бути гідними громадянами – в наших силах", – каже Дмитрієв.

KEEP CALM and FUCK you Russia. Соцмережі про вторгнення РФ в Україну
Знімок екрану. Фейсбук Сергія Дмитрієва

Підтримаємо ЗСУ! Віримо в ЗСУ! Любимо Україну – тільки так переможемо!

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин