Спорт, запах поту, секс та кохання. Чому заняття спортом підвищують лібідо
Фото: depositphotos.com

У повсякденному житті запах поту вважається дуже неприємним, й ми  намагатимемосяся триматися від такої людини якомога далі. Але це правило не спрацьвує під час занять спортом. Це особлива зона, де ми спітнілі, з червоними щоками та "кублом" на голові все одно приваблюємо протилежну стать навіть більше, ніж у своєму нормальному стані.

Чому так відбувається? Відповідь на це питання знає наука.

Запах поту, тренування та бажання

Дослідження показали, що після коротких інтенсивних вправ протягом 20 хвилин і у жінок, і у чоловіків підвищується рівень тестостерону в крові, а це означає, що разом з цим посилюється і сексуальний потяг. Саме тому у вас може виникнути бажання зайнятися сексом прямо в тренажерній залі. 

Крім того під час тренувань ми сильно пітніємо. Особливо це стосується чоловіків. Дослідження, опубліковане на Sciencedaily.com, показало, що чоловічий піт і одна з хімічних речовин у ньому впливають на настрій жінок і навіть посилюють їх сексуальне збудження.

Хімічна речовина андрастадієнон у чоловічому поту також підвищує рівень кортизолу у жінок, які відчувають його запах.  І спітнілий чоловік з роздутими  м’язами постає перед жінками зовсім іншим. Запах поту покращує настрій представниць протилежної статі та впливає на секрецію лютеїнізуючого гормону, який зазвичай бере участь у стимулюванні овуляції.

Інші переваги тренувань для підвищення лібідо

Головне правило, про яке ніколи не можна забувати – треба знати міру. Науковці впевнені, що занадто інтенсивні й часті тренування призводять до зниження сексуального бажання (особливо це стосується чоловіків).

Але помірна фізична активність може надати сексуальному життю нового забарвлення.

Підвищують рівень тестостерону

Це особливо актуально для чоловіків, оскільки рівень тестостерону досягає піку після силових тренувань. Тільки не перенапружуйтесь, інакше зазнаєте краху ще до того, як доберетесь до спальні. 

Більш того, підвищення рівня тестостерону також позитивно впливає на сексуальне життя й у жінок, особливо після 35 років, коли тіло починає виробляти занадто багато естрогену (жіночого гормону).

Підвищують лібідо (статевий потяг)

Вправи підвищують лібідо. "Жінки, які мають загальний побічний ефект від антидепресантів  за умови зниження статевого потягу, відчувають посилену сексуальну стимуляцію, коли вони тренуються перед сексом", – говорить Лорел Хаус, резидент з питань сексу з My First Blush.

Але не перестарайтеся! Дослідження показали, що для чоловіків "часті вправи високої інтенсивності можуть знизити статевий потяг", говорить Хаус. Вона також зазначає, що для стабільно високого рівня статевого потягу краще обирати низькоінтенсивні тренування.

Зменшують стрес

Ніщо так не погіршує настрій, як думка про проблеми на роботі, домашні справи, дітей та домашніх тварин, за якими потрібно доглядати. Тренування можуть допомогти виправити  це, адже фізичні навантаження виробляють ендорфіни – нейрохімікати, які вивільняють наш мозок, а  за дією схожі на природний засіб для знеболення. Завдяки цьому ви почуваєтесь щасливішими.

І якщо ви щасливіші й у гарному гуморі, ваш статевий потяг збільшується.

Підвищують самооцінку

Регулярні фізичні навантаження змушують вас почуватися  впевненіше, а це точно означає покращення справ у спальні.

Давнє дослідження з Electronic Journal of Human Sexuality показало, що ті, хто займаються спортом, частіше позитивно сприймають себе і відчувають, що вони більш сексуально бажані.

Посилюють кровообіг 

Коли ви тренуєтеся, серце скорочується швидше та з більшою швидкістю циркуляції крові.

Хороший кровообіг може допомогти збільшити відчуття там, де це найважливіше. Наприклад, у чоловіків це зменшує ризик еректильної дисфункції (ЕД).

Можуть подарувати частіші й інтенсивніші оргазми

Якщо ви регулярно тренуєтеся, деякі групи м’язів (корпус, ноги та тазове дно) набагато сильніші ніж у тих, хто веде  малорухливий  спосіб життя. І що сильніші ці м’язи (особливо тазове дно), то інтенсивнішими можуть бути ваші оргазми.

І це ще не всі переваги, але їх достатньо для того, щоби нарешті розпочати регулярно тренуватися.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин