"Щоб реформа справді відбулася". Освітяни презентували дорожню карту впровадження НУШ
Ілюстрація Depositphotos.com

Для загального бачення, як має далі впроваджуватися реформа "Нова українська школа". Щоб суспільство могло моніторити реформу НУШ, освітяни підготували проєкт дорожньої карти реформи базової та профільної школи. Проєкт презентувала громадська спілка "Ре:Освіта".

"Запрошуємо охочих ознайомитися з проєктом та до 30 листопада подати свої пропозиції. Остаточно версія буде оприлюднена наприкінці грудня", – каже очільниця "Ре:Освіти", колишній міністр освіти і науки України (2016-2019) Лілія Гриневич.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

За її словами, проєкт дорожньої карти дозволяє зрозуміти, що зроблено, бачення кінцевого результату реформи, чого потребують люди, що треба зробити і як.

Експерты проаналізували стан реалізації реформи, передбаченої Концепцією Нової української школи. Сформували ключові напрями, яким треба приділити увагу. Підготували аналіз політики й на цій основі – конкретні завдання і кроки, які треба зробити, аби продовжилося успішне впровадження реформи у базовій середній школі, та позначили орієнтири щодо реалізації переходу до старшої профільної школи. 

Напрями політики формувалися в експертних дискусіях, а проєкт Дорожньої карти обговорювали на засіданнях Клубу НУШ і зустрічах спільноти EdCamp.

Гриневич нагадала, що цьогоріч НУШ стартував у пілотних п'ятих класах, а з 2022 року п'ятикласники по всій країні розпочнуть навчатися за новим Держстандартом базової середньої освіти за реформою "Нова українська школа".

Читайте також: П'яті класи з 2022 року вчитимуть по-новому. Які результати НУШ у пілотних школах