"Динамічна присутність". Pantone оголосив колір 2022 року

Кольором 2022 року став барвінково-блакитний – Very Peri, оголосив Інститут кольору Pantone.

"Це динамічний барвінково-блакитний колір із живим фіолетово-червоним відтінком, що поєднує вірність і постійність синього з енергією і хвилюванням червоного", – повідомили у Pantone.

Колір, який обирають щороку, має відображати те, що відбувається у глобальній культурі.

За темою: Pantone присвятив новий відтінок червоного "людям, у яких є менструація"

За словами віцепрезидентки Інституту кольору Pantone Лорі Пресман, складність цього нового червоно-фіолетового відтінку синього підкреслює широкі можливості, які відкриваються перед суспільством.

"Синій, але водночас фіолетово-червоний відтінок Very Peri демонструє жвавий, радісний настрій і динамічну присутність, що спонукає до сміливої ​​творчості та уяви", – зазначили у Pantone.

Інститут кольору Pantone – частина однойменної американської компанії, яка займається розробкою кольорової палітри та прогнозує колірні тренди на ринку.

Процес вибору кольору року Pantone вимагає ретельного аналізу тенденцій, пояснюють в Інституті. Щороку експерти з кольору шукають у світі нові кольори.

Може йтися про індустрію розваг і виробництво фільмів, подорожі, колекції мистецтва та нових художників, моду, усі сфери дизайну, популярні туристичні напрямки, а також новий спосіб життя та події соціально-економічного характеру.

На вибір кольору також можуть вплинути нові технології, матеріали, текстури та ефекти платформ соціальних мереж і навіть майбутніх спортивних подій, які привертають увагу всього світу.