Які мови найчастіше вивчали в Україні та світі в 2021 році – висновки Duolingo

Найпопулярнішими мовами, які вивчали 2021 року, є англійська, французька та іспанська за версією мовної платформи Duolingo.

Висновки зробили на підставі даних понад 500 мільйонів осіб у всьому світі.

Англійська посідає перше місце в 120 країнах, серед яких і Україна.

На другому місці за популярністю в Україні німецька мова.

У світі рейтинг мов після англійської такий: іспанська, французька, німецька, японська, італійська, корейська, ірландська, суахілі, шведська.

Компанія відзначає подальше зростання популярності азійських мов. Це пояснюють популярністю корейських і японських розваг та кейпопу. 

Японська мова випередила італійську в усьому світі, ставши п’ятою за популярністю мовою для вивчення, а також мовою, вивчення якої найшвидше зростає в США та Великій Британії.

Найактивнішими в вивченні мов були Чехія, Японія, Білорусь, Німеччина та Угорщина. У цих країнах виконали найбільше уроків з розрахунку на одного учня. Також застосунок відзначив зростання активності у Чехії та Білорусі, а також незначне зниження активності у Німеччині та Угорщині у порівнянні з минулим роком.

Довідково: Duolingo – електронна платформа вивчення мови, створена 2011 року. Сервіс розроблений так, що за мірою проходження уроків користувачі допомагають перекладати вебсайти, статті та інші документи.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин