Київ в “помаранчевій” зоні. Як будуть працювати спортивні клуби
Фото:depositphotos.com

З понеділка 14 вересня столичні спортивні зали та фітнес-клуби не збираються припиняти роботу, незважаючи на перехід столиці з понеділка до "помаранчевої" зони карантину. У спортивних закладах посилаються на підпункт 6 пункту 14 Постанови КМ №641 з внесенням змін від 12.08.2020 року. 

"На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для "зеленого" та "жовтого" рівня епідемічної небезпеки, забороняється діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення", – зазначається у документі. 

У пресслужбі Міністерства охорони здоров’я підтверджують інформацію: "Спортивні клуби не повинні закриватися, якщо вони відповідають умовам постанови Кабінету Міністрів (приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення – прим. ред.)"

"Клуби Sport life великі за площею, тому ми можемо працювати згідно з нормою – не більше однієї особи на 10 кв. м.", – запевняє юрист мережі фітнес-клубів Sport Life Євген Мельник. 

У мережі спортклубів "Дії" також повідомляють про продовження роботи. У телефонній розмові представники клубу зазначають: "Наша площа 1000 кв. м., тому умови, зазначені у постанові Кабінету Міністрів, будуть дотримані".

"Ми працюватимемо у звичному режимі", – коментують ситуацію у фітнес-клубі Olympia Sport. Подібну відповідь ми отримали від фітнес-студії Hardio.

У мережах фітнес-клубів Fitness Life та Crystal Fitness рекомендують телефонувати у понеділок. Інформації щодо графіку роботи на подальші два тижні вони не мають. 

Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 вересня 2020 року місто Київ потрапив до "помаранчевої" зони.