НАН пояснила Авакову, чому пропозиція МВС про корпус для поліції неприйнятна

В Національній академії наук офіційно відповіли на прохання Міністерства внутрішніх справ передати поліції один із корпусів наукової установи.

Заяву розмістили на сайті НАН України.

Так, після детального розгляду звернення МВС вченою радою Інституту, в академії відмовили силовикам у передачі 16-го корпусу Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України.

"Інститут є провідною вітчизняною науково-дослідною установою, що проводить фундаментальні та прикладні наукові дослідження в галузі нейронаук, фізіології та патофізіології, а результати цих робіт отримали міжнародне визнання й стали вагомим внеском у розвиток біологічної та медичної науки. Цей Інститут добре знаний науковою спільнотою, про що свідчать численні публікації у провідних високорейтингових міжнародних наукових виданнях", – йдеться в заяві.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Також там нагадали, що корпус за адресою Богомольця, 4 включено до Коопераційної мережі ЮНЕСКО з наукових досліджень.

"Саме в цьому лабораторному корпусі Інституту виконуються проєкти, які фінансуються Єврокомісією і Фондом цивільних досліджень та розвитку (CRDF, США) за підтримки Національного Інституту Здоров’я (NIH, США)", – йдеться у листі.

Так, пропозицію МВС вчена рада Інституту назвала неприйнятною.

І її позицію підтримали члени президії НАН України.

"Зважаючи на те, що передача лабораторного 16-поверхового корпусу здатна призвести до того, що багаторічна успішна діяльність наукового колективу установи буде призупинена, пріоритетні наукові дослідження, в тому числі в рамках міжнародних угод, доведеться згорнути, а майже 190 висококваліфікованих працівників та все, що знаходиться в цій будівлі, опиниться просто неба, вчена рада Інституту визнала неприйнятною пропозицію передати цю будівлю до сфери управління Національної поліції України", – йдеться в заяві.

  • МВС просить Національну академію наук передати їм центральний корпус Інституту фізіології, який розташований біля будівлі міністерства.
  • Це пояснюють потребами силовиків, бо підрозділи поліції "гостро потребують додаткових будівель та споруд для розміщення особового складу на території Києва".