Парацетамол притупляє страх у ризикованих ситуаціях – дослідження
Фото: depositphotos.com

За словами нейробіолога Болдуіна Уейя з Університету штату Огайо парацетамол або ацетамінофен притуплює відчуття страху у ризикованих ситуаціях.

Про це йдеться у статті Science Alert.

Низка попередніх досліджень доводить, що під дією препарату притуплюється сприйняття образ, знижується рівень емпатії та гальмуються когнітивні функцій. Нове дослідження припускає, що здатність людей сприймати і оцінювати ризики може дещо порушуватися під час приймання парацетамолу.

У серії експериментів взяли участь понад 500 студентів. Головна мета – виявити як одна доза парацетамолу в 1000 мг вплине на їхню поведінку в ризикованих ситуаціях.

Студенти грали у комп'ютерну гру, в якій треба було надути повітряні кульки. Якщо кулька лусне – гравець втрачає гроші. Учасникам потрібно було заробити якомога більше грошей.

Результати показали, що у студентів після приймання парацетамолу кульки вибухали частіше порівняно з тими гравцями, хто отримав плацебо замість справжньої пігулки. Це підтверджує гіпотезу дослідників про вплив препарату на поведінку у ризикованих ситуація.

Проте науковці наголошують, що це явище потребує подальших досліджень.