Павло Ковтонюк звільнився з КШЕ після дискусії щодо фото, де Милованов тисне руку Шкарлету
Павло Ковтонюк. Фото: пресслужба Кабміну

З Київської школи економіки звільнився Павло Ковтонюк – він працював у команді ексочільниці МОЗ Уляни Супрун, а згодом став керівником Центру економіки охорони здоров’я КШЕ.

Про таке рішення Ковтонюк написав на своїй фейсбук-сторінці.

Першопочатковою причиною стало те, що керівник Київської школи економіки Тимофій Милованов виклав фото, на якому тисне руку міністру освіти Сергію Шкарлету. Якого звинувачують у плагіаті в його наукових працях.

Павло Ковтонюк звільнився з КШЕ після дискусії щодо фото, де Милованов тисне руку Шкарлету
Скріншот зі сторінки Тимофія Милованова

Разом з Ковтонюком йде команда приблизно з 10 людей. 

"У січні цього року Президент KSE опублікував спільне фото з Міністром освіти. Ця ситуація викликала резонанс та дискусії. Щодо нас (команди Ковтонюка – ред.), то вона загострила питання про етичні переконання та спільні цінності, які дозволять нам рухатися вперед як частині KSE. На жаль, протягом наступних тижнів нам не вдалося домовитися про них. Сьогодні я іду з Київської школи економіки", – написав Ковтонюк.

Ковтонюк був заступником міністра охорони здоров'я у 2016-2019 роках. У вересні 2020 року очолив Центр економіки охорони здоров’я, який займається аналітикою, розробкою онлайн-курсів та магістерської програми в сфері охорони здоров'я.