Поліція склала протокол на директорку львівського ліцею, яка цькувала учнів за одяг
Ілюстративне фото: Liga.net

У Червоноградському районі Львівської області правоохоронці склали протокол за булінг щодо дітей на директорку ліцею.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

За даними пресслужби, під час моніторингу соцмереж правоохоронці виявили запис, який стосувався булінгу у школі. Ювенальні поліцейські провели перевірку, опитали жертв булінгу (дітей та очевидців), батьків учнів, а також вивчили аудіозаписи, зроблені під час занять.

Повідомляється, що на керівника навчального закладу правоохоронці склали протокол за ст. 173-4 (Булінг (цькування) учасника освітнього процесу)  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає штраф від 850 до 1700 гривень або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин. 

Раніше у Facebook опублікували аудіозапис, на якому чути, що директорка ліцею №2 у місті Соснівка (за словами автора допису), ображає учнів 10 класу.

"Що за манєра? Я ще в свої роки можу на себе якусь шаль накинуть, а стояти оце, платком зверху накритися, як баба стара, 30 років. Дівчата, це не одяг. Я розумію, що ви з усіх сил старалися, перерили весь гардероб. Значить, привести завтра себе у порядок, знайти нормальні брюки, а не робочі штани", – звертається жінка на запису до дітей, зазначаючи, що у робочих штанях дівчата нібито готовляться до Польщі "на клубніку".

"Завтра, дівчата, у школу тебе і тебе не впущу. Якщо прийдете у такому вигляді тьоті-матьоті... Дивись, які ножки, треба тільки пасту проти целюліту, а то в тебе таке виросло", – чути на запису.

Сама директорка у коментарях ЗМІ зазначала, що нічого поганого у своїх словах не бачить, а одяг дітей має бути відповідним. Зокрема, статут школи, за її словами, передбачає діловий стиль одягу в учнів.