Спортсменам заборонено публікувати фото з частини майданчиків Олімпійських ігор. Причини

Олімпійським спортсменам заборонили публікувати фото та записи з трьох зон проведення змагань, йдеться у вимогах Міжнародного олімпійського комітету.

Учасникам не можна висвітлювати те, що відбувається в:

  •         Field of Play зоні (безпосередній майданчик змагань, місце церемонії відкриття та закриття Олімпіади);
  •         Back of House зоні (непублічні зони для акредитованих осіб);
  •         Restricted Areas зони (поліклініка, станція допінг-контролю, їдальня, фітнес-центр, житлові зони для команд тощо).

Також їм заборонено ділитися будь-якими фото та/або аудіо/відеозаписами, зробленими на Олімпійських іграх, для рекламних цілей або для подяки особистим спонсорам чи третім сторонам, які не є офіційними спонсорами Олімпіади.

Серед заборон також – виступати в якості журналістів, репортерів або в будь-якій іншій пов'язаній зі ЗМІ якості під час перебування на Олімпійських іграх, зокрема діючи від імені будь-якої медіаорганізації.

Яке буде покарання від Міжнародного олімпійського комітету у випадку порушення заборон – наразі невідомо. Та МОК вимагатиме видалити опубліковані матеріали.

Як пояснили LIGA.Life у Національному олімпійському комітеті, обмеження діють вже не перший рік на всіх Олімпійських іграх.

Їх запровадили через те, що спортсмени не є журналістами, а їхнє головне завдання – участь у змаганнях.

Ці обмеження не стосуються акредитованих представників ЗМІ, які знаходяться в Китаї.

  • 4 лютого відбудеться церемонія відкриття зимової Олімпіади в Пекіні.
  • Україну на цих Іграх представлятимуть 45 спортсменів, що на 12 атлетів більше, ніж у Пхьончхані у 2018 році.
  • Українці виступатимуть у 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин