США планують передати Україні холодильники для вакцини Pfizer – посольство
Фото: EPA

Україна отримає допомогу від США не лише у транспортуванні вакцини фірми Pfizer, а й у зберіганні.

Про такі плани розповіли у посольстві США в Україні – тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін у коментарі Суспільному.

Так, США планують надати Україні холодильники для зберігання препарату від коронавірусної хвороби.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

"Нещодавно ми вирішили допомогти Україні організувати систему транспортування для розподілу вакцини Pfizer, яка потребує дуже низьких температур. Тож ми допомагаємо з холодильниками та транспортуванням, а також слідкуємо за тим, щоб після прибуття вакцини на місце, вона залишалася в безпеці", – розповіла тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін.

Утім, не уточнила про яку кількість холодильників йдеться.

Довідково: Відомо, що препарат виробництва Pfizer необхідно зберігати за температури -70°С. І транспортувати за системою "холодного ланцюга". Після того, як вакцину привозять до країни-призначення, препарат у вантажівці-рефрижераторі мають відвезти на "морозильну ферму", де вона має зберігатися до 6 місяців за температури -70°С. Потім вакцину розкладають в окремі пакети із сухим льодом та розподіляють між центрами вакцинації.

Як розповідав в.о. голови Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін у грудні, таку вакцину наразі Україна може зберігати лише на національному рівні, де є обладнання, і потім маленькими партіями доставляти в регіони і одразу повертатися за іншими.

  • За даними Міністерства охорони здоров'я, в лютому Україна отримає 117 000 доз вакцин Pfizer-BioNTech в рамках програми COVAX.