У Європі почала падати народжуваність. Це пов’язують з пандемією коронавірусу
Ілюстративне фото: pixabay.com

Через пандемію коронавірусу та запровадження карантину у країнах Європи фіксують різке зниження народжуваності дітей. Експерти з демографії  прогнозують й подальше падіння народжуваності.

Як повідомляє Reuters, у 2020 році в Італії, яка однією з перших у ЄС зіткнулася з COVID-19, народжуваність впала на 21,6%.

Також зазначається, що за перші 10 місяців, коли був впроваджений карантин, більш ніж на половину скоротилася і кількість шлюбів.

За даними видання, експерти прогнозують демографічний спад і у 2021 році, оскільки у багатьох країнах продовжують діяти обмежувальні заходи, пов’язані з пандемією коронавірусу.

Опитування, яке провели у п’ятьох європейських країнах під час першої хвилі карантину у березні та квітні минулого року показав, що багато людей відмовляються від планів народжувати дітей.

Зокрема жителі Німеччини та Франції говорили про те, що планують почекати з цим рішенням, тоді як в Італії зовсім відмовлялися від планів народжувати.

Своєю чергою у Великій Британії зафіксували різке скорочення імпорту дитячих візків. Показник продажів досягнув найнижчого рівня з 2000 року.

Повідомляється, що у німецькому статистичному управлінні заявили, що  2020 рік був першим роком з 2011-го, коли кількість населення не зростала. Це відбувалося як через зниження народжуваності, так і через зменшення кількості мігрантів, адже кордони багатьох країн досі залишаються закритими.

Читайте також: Народжуваність в Україні встановила антирекорд, або Демографічна катастрофа в 5 графіках