В Україні з'явилась можливість пройти діагностику на ВІЛ вдома: як це зробити
Фото ЦГЗ

Визначити власні ризики інфікування ВІЛ та замовити безкоштовний слинний тест на ВІЛ можна на сайті prozdorovia.in.ua. Для цього треба натиснути "Хочу обстежитись".

За даними розробників, сайт запропонує користувачу пройти анкетування, аби дізнатись про власні ризики інфікування на ВІЛ, та замовити тест додому або ж допоможе знайти найближчий пункт тестування у своєму місті.

"Оральний/слинний тест на ВІЛ — одна з найновіших опцій у діагностиці. Він дуже простий у використанні, а результат можна отримати вже за 20 хвилин. Точність діагностики сягає 99% за умови дотримання інструкції. Замовити такий тест можна з будь-якого регіону України", – розповіла у Facebook директорка проєкту USAID HealthLink (проєкт з тестування на ВІЛ в Україні) Христина Бродич.

За її словами, над розробкою продукту працювала ціла команда перед якою стояли задачі не лише з розробки алгоритму і сайту, але і комунікаційного супроводу та консультативної допомоги клієнтам з боку соціальних працівників.

"Сьогодні досі майже кожен другий українець з ВІЛ не знає про свій статус. Ми раді допомогти, аби кожен українець зміг подбати про власне здоров’я та здоров’я близьких. Саме заради цього ми розробили максимально зручний алгоритм", – додала Бродич.

В Україні з'явилась можливість пройти діагностику на ВІЛ вдома: як це зробити
Інфографіка ЦГЗ

Як повідомляє Центр громадського здоров'я, у вересні 2020 року в Україні зареєстрували 1 515 нових випадків ВІЛ-інфекції. Ще у 382 пацієнтів діагностували СНІД, а 175 людей померли від СНІДу.