Зміст:
  1. ROXOLANA – настрій: колядувати
  2. thekomakoma – Серафимко
    1. Христина Соловій – Різдвянії сни
  3. Юля Юріна – Пісні на Різдво 
    1. OSTY – Свято
    2. Bon Jovi – Christmas Isn't Christmas
  4. OneRepublic – Dear Santa
  5. Buckcherry – Tell Em It's Christmas
  6. Dennis Riley-Jones – Christmas Time is Here
    1. Denzel Sachs – Have yourself a merry little christmas 

Різдвяно-новорічні свята надихають виконавців створювати відповідний музичний настрій. LIGA.Life зібрала десятку релізів з різдвяною атмосферою: колядувальний альбом від ROXOLANA, електронний сингл від thekomakoma, блюз-рок від Bon Jovi, пісня-звернення OneRepublic та інші.

ROXOLANA – настрій: колядувати

Дата релізу: 08.12.2023
Жанр: поп, фолк

Великий за обсягом альбом, який репрезентує атмосферу Різдва та святковий настрій. До повноформатнику долучилося чимало артистів та зірок, зокрема Monatik, Володимир Дантес, гурт Kazka, Женя Янович та Матвій Брус.

В альбомі можна почути привітання у віршованій формі – віншування. Вони створюють паузи поміж піснями, які виконані у фолк-попмотивах.

thekomakoma – Серафимко

Дата релізу: 21.12.2023
Жанр: електро, EDM

У грудні thekomakoma релізнув "Осінній альбом", але так завершити рік автор не схотів. "Серафимко" – нетипова пісня серед списку не лише своїм електронним дискозвучанням, а й сюжетом. Бо чому янголи не можуть бути серед нас, якщо вони є уособленням доброти та любові? 

Христина Соловій – Різдвянії сни

Дата релізу: 15.12.2023
Жанр: 
фолк, поп, фолкрок

Мініальбом, що навіює атмосферу Різдва та передає різні етапи зимових свят. Розташований у декількох жанрових площинах, реліз "Різдвянії сни" має багатогранність. Вона не виснажує, а ще більше мотивує до додаткового прослуховування.

Юля Юріна – Пісні на Різдво 

Дата релізу: 08.12.2023
Жанр: фолк, етноелектроника

"Пісні на Різдво" – мініальбом, сфокусований на народних піснях про Різдво. Окрім електростилю, візитівкою виконавиці є хорові співи. Вони занурюють в атмосферу свята, яке багато людей пам’ятає завдяки вечірнім колядуванням.

OSTY – Свято

Дата релізу: 06.12.2023
Жанр: поп

Мініальбом "Свято" – реліз, сфокусований на загальному новорічному настрої, а не на конкретному святі. Тут є пісні й про стосунки, й про швидкоплинність часу. У мініальбомі також присутня Klavdia Petrivna, яка успішно дебютувала цієї осені мініальбомом "Бережи мене".

Bon Jovi – Christmas Isn't Christmas

Дата релізу: 17.11.2023
Жанр: блюз-рок

Гурт Bon Jovi, передовсім відомий хітом It’s My Life, створив легку за звучанням баладу. Christmas Isn't Christmas – блюзова композиція, яка може видатися нетиповою для гурту. 

Вона розказує, чому Різдво є одним з найважливіших свят, що створює автентичну та мирну атмосферу, а також об'єднує рідних та близьких за одним столом.

OneRepublic – Dear Santa

Дата релізу: 20.10.2023
Жанр: попрок

Поки багато хто пише листа до Санта-Клауса, OneReupblic записали власну пісню-звернення. Крім попрок-версії треку, гурт відразу створив спокійніше виконання піаніно.

Buckcherry – Tell Em It's Christmas

Дата релізу: 17.11.2023
Жанр: хардрок

Не обійшлося й без важких релізів. Гурт Buckberry востаннє співав про Різдво у 2010 році. Tell Em It's Christmas – ніби заклик до святкування, адже чимало людей забувають про зимові свята та не виринають з робочої рутини. 

Окрім звичного хардроку, у пісні відчуваються духові інструменти, які додають цікаві нотки авангарду.

Dennis Riley-Jones – Christmas Time is Here

Дата релізу: 22.10.2023
Жанр: піаніно, інструментальна музика

Інколи пісні про Різдво – легка та інструментальна музика, яка лише підкреслює спокій та легкість. Christmas Time is Here – один з інструментальних релізів, який без слів передає атмосферу зимового свята.

Denzel Sachs – Have yourself a merry little christmas 

Дата релізу: 10.11.2023
Жанр: джаз-піаніно, інструментальна музика 

Не менш цікаве доповнення до минулого синглу. На відміну від Christmas Time is Here, у цій пісні вражає незвичайна техніка виконання на піаніно, яка нагадує джаз. Вона додає більше веселих ноток.

Читайте також: Українська музика тижня: Джозерс і паліндром, Христина Соловій, STASYA, Tery