Національна збірна України з футболу здобула перемогу у півфінальному поєдинку кваліфікації на чемпіонат світу – 2022.
"Синьо-жовті" були сильнішими за команду Шотландії. Матч завершився із рахунком 3:1. І це перша поразка Шотландії з травня 1978 року на знаменитому Гемпден-Парку.
"Є миті, коли не треба багато слів! Просто гордість! Просто дякую, хлопці! Дві години щастя, від якого ми відвикли. Вийшли. Билися. Вистояли. Перемогли. Тому що українці!" – привітав збірну України Володимир Зеленський. 
"Пишаюся командою. Проте якщо нам і довелося комусь програвати, то я рада, що то була Україна. Було відчутно, як важливо це для команди та вболівальників", – написала перша міністерка Шотландії Нікола Стерджен. 
"Сьогодні важлива кожна перемога України. На фронті, в спорті, в культурній та інтелектуальній сферах. І ми показуємо, що ми – сильні, незламні й що наша держава здатна перемагати", – написав мер Києва Віталій Кличко. 
На 33-й хвилині Андрій Ярмоленко відкрив рахунок. Український футболіст, якому в цьому році виповниться 33 роки, вже не вперше доводить, що вік – це не проблема. А досвід врятує у будь-якій ситуації.
"Ярмо зможе допомагати збірній і в 40 років. Навіть якщо три роки не матиме ігрової практики. Просто чортів геній. Ідоло", – пише журналіст Максим Гайовий. 
На початку другого тайму Україна подвоїла перевагу – м'яч у ворота шотландців забив Роман Яремчук. 
Уже традиційно для збірної України на останніх хвилинах відзначився Артем Довбик. Він забив третій гол (90+5 хв) і поставив крапку в матчі.
Це вже не вперше, коли Довбик рятує команду. Згадайте Євро-2020, коли у зустрічі збірної України зі Швецією на 121-й хв Артем відзначився найпізнішим забитим переможним м'ячем в історії чемпіонатів Європи.
Українці радіють перемозі, адже тепер 5 червня "синьо-жовті" у фінальному матчі за вихід на чемпіонат світу зіграють проти Вельсу.
"Так, не вистачало фізики під кінець гри… Так, не було ідеальної зіграності… Але ж які чортові генії – ті Зінченко, Караваєв, Ярмоленко, Яремчук, Степаненко та інші.  Саме з таким характером та настроєм треба виходити на кожну футбольну битву. Дякую вам, хлопці, за гарні емоції. Дякую ЗСУ, за можливість бачити та вболівати!" – написав журналіст Костянтин Дьома. 

"Історично до скотів величезна повага. І на футбольному полі, і на полі бою за незалежність. Але сьогодні нам ця перемога була важливіша. Такі маленькі перемоги наближають нас до великої перемоги. І як же круто було чути з сектору українських вболівальників гасла: "ЗСУ! ЗСУ! ЗСУ!" – поділився враженнями Олексій Братущак.
"Олександр Зінченко був винятковим, Тарас Степаненко був твердим, як скеля в центрі, а Андрій Ярмоленко був сповнений магічних фінтів. Ми маємо пишатися цією перемогою. Наші зіграли набагато сильніше, ніж на останньому чемпіонаті Європи, де досягли чвертьфіналу", – зазначив Олег Стринжа.