Українська музика стрімко розвивається. З появою нових артистів вона набуває нових форм і звучання. Зараз українська музика видозмінюється, а виконавці сміливо експериментують з різноманітними стилями, музичними інструментами та аранжуванням. Така різноманітність пісень українською мовою дає можливість замінити російськомовні треки у своєму плейлисті.

LIGA.Life зібрала десять новинок березня від українських виконавців.

♦ Мія Рамарі — "Нема любові"

Цей трек став хітом у TikTok ще до офіційної прем’єри. Він про те, що не варто жити ілюзіями і брехати собі, якщо не відчуваєш щирого кохання. Ця пісня стала нагадуванням того, що самотність може бути кращою за нещасливі стосунки та самообман.

♦ JERRY HEIL & OCHMAN — BRONIA

"Bronia" — це польсько-українська пісня, яка символізує зв’язок між двома країнами. Ця пісня про любов, підтримку, єднання культур та народів.

♦ LOVERA BREAUX — "Незнайомці"

Lovera Breaux — це сольний проєкт Романа Мироненка, створений у 2021 році. Пісня "Незнайомці" про стосунки, у яких одна сторона каже про свої почуття, а інша не знає як відповісти на них. Вона про те, як стосунки обриваються через непорозуміння, і те, як дві людини, які раніше були близькі стали незнайомцями.

♦ KÓRNEL — "З тобою"

Це пісня про почуття, у яких буває важко зізнатися. Вона щира, без фальші та штучності. "Мені знову прийшла ідея написати пісню, яка б могла слугувати чоловікам інструментом для вираження своєї любові. Щоб за допомогою цих рядків та мелодій була ще одна нагода донести головний меседж, що саме поруч з вами, жінками, навіть на відстані, ми, чоловіки, відчуваємо себе по-справжньому "живими"!" — пояснює автор в описі до пісні.

♦ YARIMA & Sofia Shanti — "Між усіх"

"Між усіх" —  це досить чуттєва пісня у стилі R&B. Вона про унікальний світ стосунків двох людей, про те, як можуть змінюватись люди у стосунках та відчувати одне одного.  Виконавиці працювали над піснею на відстані, адже вони перебували у різних куточках планети, одна була у Києві, а інша — у Ванкувері. 

♦ THE SIXSTERS — "Біжи з вовками"

Дівочий рок-гурт презентував нову пісню "Біжи з вовками". Вони присвятили її Володимиру Бульбі — засновнику дитячої рок-школи у Києві.

"Цією піснею ми хочемо донести до людей, що всі ми сильні та незламні. Те, що в будь-якій проблемі чи складній життєвій ситуації завжди є вихід, навіть якщо здається, що ти ось-ось скоришся", — йдеться в описі до пісні.

♦ THE CURLY — "Соромно"

The Curly — музикант з Києва, який випустив свій дебютний мініальбом "Сумнівна терапія" до якого входить пісня "Соромно". Це експериментальна пісня, що має R&B-звучання. 

♦ Karta Svitu — "Немов Птахи"

Пісня "Немов Птахи" присвячена українцям, яким довелося покинути власні домівки. Вона ніби короткометражний фільм, у якому розповідається історія знайомства у вашингтонському метро, яке так і не відбулося.

♦ MAYOROVA — "Незамінних"

"Незамінних" — дебютна пісня блогерки Даші Майорової. Це ніжна лірична пісня про колишнє кохання, яка менше ніж за місяць набрала 545 000 переглядів і стала активно поширюватись у соціальних мережах.

♦ STASYA — "Світ ловив"

"Світ ловив" — дебютна пісня Анастасії Чабан. "Це трек про те, що важливо залишатися самим собою, бути вільним та незламним. Не варто підкорятись світу, головне не втратити людяність та не загубити самого себе", — пише виконавиця в описі до пісні.